Offerte ramen en deuren: checklist om offertes te vergelijken

Met het kopen van nieuwe deuren en ramen is veel geld gemoeid. Daarom is het vanzelfsprekend dat u rekening houdt met en afwegen. U vergelijkt de vensterconstructor en het vensterconfiguratiebestand. En vergelijk de prijzen van deuren en ramen. We geven u graag enkele handige tips om uw beslissing te vergemakkelijken.



Glas dikte

Zorg ervoor dat de glasplaten van dubbel glas altijd verschillende diktes hebben. (Bijv. 4/15/5 of 6/15/5 of 33.2 / 15/4). Zo voorkom je "olievlekken" of gekleurde prisma's (ook wel interferentie genoemd) op het glas. En u krijgt een betere geluidsisolatie!

Doppen en cilinders

Wilt u de antidiefstalkenmerken van nieuwe deuren en ramen vergroten? Kies ervoor om paddestoelnagels in uw ramen te hebben. Dit geldt ook voor de gasfles op de deur. Een goede veiligheidscilinder met certificaat bespaart u veel moeite bij het inbreken in pogingen. Tot slot maakt een 5-punts- of 7-puntssluiting met pin en haaksysteem van uw deur een antidiefstalverhaal.

De oorsprong van deuren en ramen

Let goed op grote prijsverschillen. Worden de ramen in België geproduceerd? Of is het ergens ver weg waar veiligheid, milieu en kwaliteit niet direct als prioriteiten worden gezien? Vraag daarom altijd uw dealer naar de herkomst van deuren en ramen.

Bewerk

Wie plaatst deuren en ramen? Heeft uw leverancier een eigen montagedienst of hanteert hij onafhankelijke installatieprocedures voor verschillende ploegen? Zorg ervoor dat uw leverancier zijn verantwoordelijkheden niet aan anderen kan overdragen. Uiteindelijk is hij uw aanspreekpunt.

Showroom

Kom zeker eens langs in de showroom van uw potentiële leverancier. Onderzoek en bespreek uw project met hem. Aandacht voor detail. Is de showroom netjes? Hoe is de receptie? Kun je proberen om alle producten te testen? Kunt u de kleur controleren en een staal aanvragen? Of laat jouw levarancier komen voor afmetingen en zie welke materail hij meebrengt, bestudeer het nauwekeurig.

Volledigheid van uw aanbod

Vul dan de volledige lijst in met de juiste en correcte offerte. Zorg ervoor dat u uw aanbieding dubbel controleert. Is alles wat je bespreekt "letterlijk"?

Met deze zorgen kunt u achteraf veel onaangename verrassingen elimineren. Wij zullen in ieder geval ons best doen om uw deur- en raamprijzen zo transparant mogelijk te maken!

Offerte ramen en deuren checklist