Offerte nieuwe ramen

Wat zijn de factoren die de kosten van ramen bepalen? Als je een nieuw gebouw bouwt, hoeveel euro kost dat dan in de ramen? Het is buitengewoon moeilijk om de kostprijs van het raam te bepalen. Plaats je er maar één, dan kan dat 1.500 euro kosten. Als je wilt bouwen en je hebt 15 ramen nodig, dan zijn de kosten van elk raam veel lager. Het hangt dus af van uw project. De drie belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs zijn: de samenstelling van de ramen, directe arbeidskosten en installatiekosten. Het raam bestaat uit drie delen: kozijn, glas en accessoires. Beter dan 50% van de prijs. Dan kunt u ook kiezen voor speciale onderverdelingen of decoratieve onderdelen op het glas.


Alu, PVC of Hout?

De materiaal heeft de grootste invloed op de prijzen. Soms voorkomende materialen zijn PVC, hout en aluminium. PVC is het goedkoopst. Je kunt berekenen dat hout 10% tot 15% duurder is. Het aluminium profiel verhoogt uw kosten met ongeveer 30%. En er zijn nog steeds grote prijsverschillen. Aluminium kozijnen met een betere thermische isolatie zijn duurder. De verf klopt ook. De kleur doet er niet toe.

Liefhebber van hout? In die tijd was Europees hout goedkoper dan exotisch hout. De standaardkleur voor PVC-ramen is wit. Heeft u folie in andere kleuren nodig? Dan stijgt de prijs.

De algemene regel is: hoe meer frames, hoe duurder de frames. Zo is de prijs van een dubbel draaiend raam hoger dan die van een vast raam van dezelfde maat. Omdat je meer configuratiebestanden hebt. Dit brengt meer werk met zich mee.

Beglazing

Glas vormt meestal het grootste deel van het raam, maar de kostprijs is meestal lager dan het profiel. Het is de optie die de prijs bepaalt: gelaagd glas, zonwerende functie, gebogen glas, etc. En warmte-isolatie. Neem het drielaagse glas als index. Dat is gewoon te duur. De kosten van dergelijke ramen zijn echter niet 50% hoger omdat het glas 50% meer glas bevat. Omdat je stookkosten lager zijn, kun je bovendien veel rendement halen. Zeker omdat u in aanmerking komt voor verbouwingskosten. Maar hier moet u ook uw project opnieuw controleren. Woont u in een moderne woning met veel glasoppervlakken, dan verdient u de kosten sneller terug dan in een landhuis, dat goed is voor bijna 40% van het totaal.

Accessoires en onderverdelingen

Afhankelijk van uw raamtype zijn er extra handgrepen en sluitingen nodig. Hierbij zijn de veiligheid en het comfort (luchtdichtheid) van de diefstal de factoren die leiden tot prijsstijgingen. Het verschil tussen elk raam is 20 tot 40 euro. In de bouw kan dit al snel oplopen tot 700 tot 800 euro. Wil je tenslotte veel dozen op het raam zien? Dan stijgt ook de prijs. Dit vraagt om extra manuren en dus extra kosten.

De tweede belangrijke prijsbepalende factor zijn de loonkosten. Hoe meer handmatig werk, hoe duurder de uiteindelijke prijs van het raam. Bij geautomatiseerde productie bedragen deze kosten ongeveer 15% van de uiteindelijke prijs. Het hangt natuurlijk allemaal af van de samenstelling van uw ramen.

Plaatsing en transport

Ten slotte moet u de plaatsings- en transportkosten betalen. De verzendkosten voor één of tien ramen blijven hetzelfde. Voor de plaatsing rekenen veel bedrijven elke dagdeel een vergoeding. Als u bijvoorbeeld een of vier vensters installeert, zijn de kosten hetzelfde. Kom met een idee: bij een nieuw gebouw voltooit het bedrijf het meestal binnen een dag.

10% van uw nieuwe gebouw

Conclusie: veel verschillende factoren (vooral de aard van het project) bepalen de prijs van elk raam. De exacte prijs per stuk is hier niet te geven. Een constante: in nieuwe gebouwen maken ramen gemiddeld 10% van het totale budget uit. De feiten zijn vaak erg nauwkeurig. Als u dus voor 250.000 euro bouwt, bedragen de kosten van het raam ongeveer 25.000 euro. Benieuwd hoeveel de andere delen van de nieuwbouw gaan kosten?

Eindelijk enkele correcte venstertips

Kies geen raamleverancier uitsluitend op basis van de adviesprijs. Deze prijs komt bijna niet overeen met de prijs die u verwacht. Begrijp de prijsconsequenties van verschillende opties volledig. Zorg ervoor dat u de offerte dubbel controleert (aantal ramen, raamtype, eventuele ventilatieroosters of luiken, kleur ...). Als u iets niet helemaal begrijpt, stel dan een vraag. Want als er tijdens de meting iets wordt gevonden, is het te laat en betaal je ineens een flinke meerprijs. Wilt u renoveren? Bekijk deze tips voor uw deuren en ramen. Wilt u de huidige marktprijzen van Windows bekijken? Kijk dan naar onze richtprijs.

Offerte nieuwe ramen

Meer informatie?

Offerte ramen en deuren

We vinden het belangrijk om de beste kwaliteit te bieden voor een aantrekkelijke prijs. Daarom hebben we onlangs een investering gedaan in een fabriek waar ramen en deuren worden geproduceerd. Nu kunnen we de beste kwaliteit garanderen, voor de laagste fabrieksprijzen. pvc ramen...

Werkwijze

Dien een aanvraag in voor gratis offertes. Onze dienst is geheel vrijblijvend en een afspraak maken gaat snel en eenvoudig. Stuur de volgende gegevens naar ons e-mailadres info@offerte-ramen-en-deuren.com: uw naam, adres en uw mobiele telefoonnummer (GSM)

ramen en deuren

Eigen fabriek

Naast ramen en deuren van pvc, verkopen we ook ramen en deuren van aluminium. Aluminium kent vele toepassingen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met aluminium kun je een prachtig grote glaspartij maken, in een modern en strak concept.

aluminium ramen...

Contact info

E-mail: info@offerte-ramen-en-deuren.com
Tel: 0497 92 56 63
Belgium: Voshol 8, 9160 Lokeren
VAT: BE 0536.965.571