Ramen en deuren vervangen?

Het is niet altijd rendabel om alle ramen in huis te vervangen, zeker niet als het kozijn nog in goede staat en niet erg oud is. Als u slecht geïsoleerde enkelvoudige ramen heeft, is het misschien tijd om dubbelwandige ramen te overwegen. De prestaties van dubbellaagse ramen zijn beter dan enkellaagse ramen, wat de energie-efficiëntie verbetert en het geluid vermindert. Volgens gegevens van het Department of Energy kan het gebruik van dubbellaagse ramen met Energy Star-classificatie een glazen ruit vervangen, waardoor huiseigenaren elk jaar bijna $ 500 aan energiekosten kunnen besparen.Het is mogelijk om ramen met enkel glas om te zetten in ramen met dubbel glas. Gerenoveerde dubbele beglazing is meestal gemaakt van PVC of acryllaminaat en kan worden toegepast op bestaande ramen met enkele beglazing om ze effectief om te zetten in ramen met dubbele beglazing. Een andere methode is door middel van acryl inzetstukken die op hun plaats worden gehouden door magneten. Hoe dan ook, door ramen op te knappen, kunt u het frame krijgen dat u al hebt en kunt u profiteren van enkele van de voordelen van geïsoleerd glas.

Wanneer te vervangen

In sommige gevallen is het het meest logisch om de ramen volledig te vervangen. Als uw Windows een van de volgende dingen weergeeft, moet u zeker een budgetvervangingsbudget starten: Ze zijn vatbaar voor beslaan. De energie-efficiëntie van een raam hangt niet alleen af ​​van het type raamkozijn en glas, maar ook van de montage- en installatievaardigheden van het raam. Als u condensatie of beslaan op de ramen aantreft, kan dit er zeker op wijzen dat de fabrikant of installateur de werklast heeft verminderd, en de beste optie is om enkele nieuwe ramen met goede prestaties te kopen.

Ze zijn moeilijk te openen of schoon te maken. Als de ramen vast komen te zitten of gemakkelijk vast komen te zitten, betekent dit dat ze niet echt werken, toch? Je moet ramen hebben die het niet erg vinden om te openen - in sommige gevallen kunnen vastzittende ramen brand veroorzaken, dus als je de ramen niet opent, is het tijd om de kit te vervangen. Het frame is verrot of vervormd. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is erg belangrijk. De voordelen van dubbele beglazing zijn nauwelijks van toepassing op ramen met slordige kozijnen. In feite is het meestal het beste om uw frame te vervangen, tenzij uw frame in goede staat verkeert.

De stijl is verouderd. Net als schoudervullingen zullen bepaalde stijlen nooit meer terugkomen. Net als kledingkasten zijn ook huizen een tijdje in de mode en een belangrijke functie van ramen is om de woning aantrekkelijker te maken. Bent u niet tevreden over het uiterlijk van de ramen, dan is het beter om eventuele vervangingen te plannen dan te investeren in tijdelijke reparaties, zeker als u denkt de woning weer op de markt te kunnen zetten.

Wanneer u dubbel glas moet opknappen

Vink alle vakjes in het bovenstaande gedeelte aan? De dubbele beglazing kan worden teruggeplaatst, maar wordt niet opnieuw geplaatst. Dubbele beglazing mag inderdaad alleen worden toegevoegd als wordt vastgesteld dat het frame in de beste staat verkeert en de hoogste kwaliteit kan worden gegarandeerd en het installatieproces probleemloos verloopt. Dit is een geschikt moment voor wijziging:

U wilt betere energieprestaties. Hoewel er veel factoren zijn die de prestaties van ramen beïnvloeden, is aangetoond dat dubbele beglazing over het algemeen betere energiebesparende effecten heeft. Glas opknappen met laminaat maakt meestal niet zo'n groot verschil, maar het verbetert wel de energie-efficiëntie.

Je houdt echt van het bestaande raamwerk. Het is moeilijk om te gooien met wat je leuk vindt. Refurbished glas wordt een compromis wanneer u aangepaste, historische of unieke lijsten heeft die echt niet zo gemakkelijk te vervangen zijn. Je weet zeker dat glas het probleem is. De ramen lijken eenvoudig, maar zijn eigenlijk gevuld met voegmortel. Onvoldoende afdichting van deze gebieden zal de energiestatus van het huis ernstig aantasten. Daarnaast kan de afdichting tussen raam en muur, en zelfs het afdichten van het raam zelf, voor problemen zorgen. Voordat u aanneemt dat uw enkele raam de oorzaak is van het energieprobleem, moet u mogelijk op zijn minst de afdichting rond de raamafdichting controleren en vervangen.

PVC moet worden geïnstalleerd door professionals

Het verbouwen van ramen kan wat kosten besparen, maar het is misschien niet het doe-het-zelf-supergemiddelde waar je van hebt gedroomd. Laminaatbedrijven gebruiken meestal hun eigen aannemers om dubbele beglazing te plaatsen, dus in de meeste gevallen moet u nog steeds betalen voor arbeid. De keerzijde is dat je meestal kunt rekenen op de kwaliteit van de installatie, die anders is dan bij een doe-het-zelf-klus.

Overweeg al uw keuzes

Het vervangen of anpassen van het glas is niet de enige manier om uw huis tegen weersinvloeden te beschermen. Als u het bestaande frame niet wilt verlaten, kunt u ook overwegen om een stormvenster op een bestaand enkelvoudig huidelement te installeren. Volgens een studie van het Department of Energy kunnen voorruiten met energiebesparende functies (zoals low-e glas en drielaags glas) 10% tot 15% besparen op de kosten, waardoor ze de energie-efficiëntie van de huis. En ze zijn meestal gemaakt met PVC-voering, dus als het slecht weer is, krijgt je huis extra bescherming. Uw gemoedsrust is tenslotte geen prijs waard!

Ramen en deuren vervangen