Help, raam bestellen! Hoe kies je een raam dat bij mij past?

Tegenwoordig zult u bij bijna elke aankoopbeslissing de moeilijkheid van een groot aantal keuzes opmerken. Ook kunnen wij ons voorstellen dat het niet altijd even gemakkelijk is om te weten welk raam het beste bij u past. Daarom hebben we in dit artikel een aantal interessante vragen op een rijtje gezet, vooral degene die interessant voor je zijn. Ik hoop dat het je van dienst zal zijn.



Houd je van klassiekers of modern?

Voor klassieke en moderne raamprofielen leveren wij een verscheidenheid aan PVC-, hout- en aluminiummaterialen. Als u al weet of u de voorkeur geeft aan klassiek of modern, kunnen wij u een scala aan opties bieden. Heeft uw huis een natuurlijke uitstraling nodig? Jawel? Kies dan voor hout! Niet doen? PVC en Alu blijven zeker behouden.

Welk kleurraam past het beste bij uw huis?

Kiest u voor aluminium of PVC ramen, dan kunt u toch voor enorme kleuren kiezen. Hierdoor kunt u zich zorgen maken of twijfelen. Aarzel niet om ons advies in te winnen. Omdat we in het verleden veel projecten hebben afgerond, kunnen we u zeker voorbeelden laten zien van huiskleuren en soorten. Misschien heb je net nieuwe supergeïsoleerde ramen geïnstalleerd, maar als ze felgeel, felgroen of rood zijn, wil niemand je huis kopen. Kies daarom een kleur die voor de meeste mensen aantrekkelijk is en lang mee kan gaan. Zoals wit, crème en donkergrijs. Of zwarte ramen, die er geweldig uitzien in moderne huizen.

Vaste ramen, openslaande ramen, roterende ramen, schuiframen, ...

Afhankelijk van waar het raam in uw huis wordt geplaatst, zullen we overwegen of we het raam repareren of het raam openen. Mocht je hem toch moeten openen, dan zijn er nog verschillende mogelijkheden: schuifraam, kiepraam verticaal, draaiend raam, ... Bij voorkeur superisolerend glas Als je de koper kunt vertellen dat de deuren en ramen zijn opgeknapt met ultra-isolerend glas met een K-waarde van 1,0 of zelfs 0,9, dan weet hij dat het decennia goed zal zijn voor comfort, warmte-isolatie en veiligheid. Niet alleen het glas speelt een hoofdrol, het raamkozijn is niet te oud, want de nieuwe materialen hebben de afgelopen jaren een betere warmte-isolatie en betere sluiting en scharnieren.

Makkelijk te onderhouden

Geïnteresseerde kopers kunnen ook aandacht besteden aan reparaties. PVC of aluminium vraagt weinig onderhoud. Hout staat erom bekend dat het om de paar jaar behandeld moet worden, maar nieuwe technologieën zorgen voor een betere bescherming van het hout. Zo kunnen bepaalde houtsoorten (zoals gerbera) langzaam verouderen.

Klaar om in te trekken

Als u een kant-en-klaar huis wilt verkopen, moeten de ramen in de beste staat zijn. Kies in dat geval een neutrale kleur die past bij de uitstraling van uw huis. Op deze manier heeft de koper geen klussen of kosten en kun je de woning tegen de juiste prijs verkopen. Advies op maat nodig voor uw huis? Maak een afspraak met uw adviseur.

raam bestellen