Hoeveel kost het om een nieuw PVC-raam kopen? Het zal je verrassen!

Na een nachtje slapen heeft u een beslissing genomen: kies voor nieuwe PVC-ramen. Een goede keuze, want PVC-raamprofielen hebben veel voordelen. Maar met welk budget moet u rekening houden? Dit is geen eenvoudige vraag: de prijs van nieuwe ramen in PVC hangt af van de keuze die u maakt.



We vragen: wat zijn de factoren die de kosten van nieuwe PVC-ramen bepalen? Het is onmogelijk om voor een nieuw raam een standaardprijs te geven '', is het antwoord meteen duidelijk. Er zijn teveel variabelen. Zo is een bepaald raam soms duurder dan tien andere ramen bestellen. Ook als je in een penthouse woont in een wolkenkrabber Overweeg een 'hoger' bod. Over het algemeen zijn er drie belangrijke factoren die de prijs van nieuwe PVC-ramen bepalen: de samenstelling van het raam, het aantal uren werk dat nodig is om het raam te produceren en de installatiekosten .

De prijs van nieuwe PVC-ramen wordt bepaald door de samenstelling van uw ramen

Het raam bestaat uit drie delen. Frame, glas en accessoires. Wetende dat de materiaalkeuze het belangrijkste onderdeel is van de kosten van een nieuw raam, heeft u dus een uitstekende keuze gemaakt voor een kozijn met PVC. Ongeveer 30% meer Daarnaast speelt ook het afwerkingsniveau een belangrijke rol. "Bij het kiezen van glas, is het de optie die de prijs bepaalt", voegde hij eraan toe. Kiest u voor gelaagd glas, zonwerend glas of drielaags glas? Afhankelijk van uw keuze - ramen repareren, ramen openen, kiepramen ... - heeft u meer raamaccessoires nodig. Extra scharnieren, handgrepen en sluitmechanismen zullen de totale kosten van nieuwe PVC-ramen beïnvloeden.

De kosten van nieuwe PVC-ramen worden bepaald door werkuren

We kunnen dit kort introduceren. Hoe meer werktijd nodig is om de ramen te monteren, hoe hoger de factuur. Ramen met veel franjes zijn duurder om te produceren dan standaardvormen. Daarom, naarmate u meer decoraties aan uw bestelling toevoegt, zal de kostprijs van het nieuwe PVC-raam stijgen.

De prijs van nieuwe PVC-ramen wordt bepaald door de plaatsing

Ook het transporteren en plaatsen van ramen spelen een rol in de totale kostprijs. Wat betreft installatie is het gewicht van PVC-profielen beperkt. Daarom kunnen ze meestal handmatig worden geïnstalleerd. Soms is de beker een ander verhaal. Denk er daarom aan om kranen te huren op moeilijk bereikbare plaatsen en zwaardere glasoppervlakken. De hoogte en hoogte van de woning is afhankelijk van de ligging, bereikbaarheid en aantal verdiepingen van de woning. De montagetijd is ook afhankelijk van het raamtype. Zo zijn vaste ramen makkelijker te plaatsen dan draai- en kiepramen met scharnieren en sloten. Geef ook extra tijd om de ramen aan te passen. Ten slotte is ook de mate van voltooiing belangrijk.

Heeft u nieuwe ramen nodig? Samen met ons hopen we tijd te hebben om een raam te vinden dat perfect bij uw smaak en budget past. Neem contact op met experts, we zoeken samen naar de ideale oplossing.

raam kopen