Geluidwerende raam offerte: onze oplossing begint met een bezoek

Kunnen alleen geluiddichte ramen voor volledige stilte zorgen? Nee, want ook de rest van het huis speelt een grote rol. Maar de juiste keuze zal een groot verschil maken. We hebben vier interne oplossingen die de nodige hulp kunnen bieden.Glasplaat van vreemde dikte

De dubbele beglazing bestaat uit een binnenste glasplaat en een buitenste glasplaat, en er is een holte gevuld met gas tussen de binnenste en buitenste glasplaten. Als de woning technisch toegestaan is, zorgen we ervoor dat de dikte van de twee glaspanelen verschillend is. Doordat de dikte van de ene glasplaat bijvoorbeeld 4 mm is en de dikte van de andere glasplaat 5 mm of 6 mm, zal de geluidstrilling beter worden afgebroken. Dit zorgt voor meer demping in vergelijking met een raam met twee 4 mm glasplaten.

Let op: niet elke raamleverancier biedt standaard glaspanelen met een vreemde dikte aan. Hierdoor ziet uw bod er misschien beter uit, maar u kunt de decibel niet horen.

Andere afdichtingen in het profiel

Het materiaal van het raamprofiel heeft uiteraard invloed op de geluidsisolatie. Zo scoren hout en PVC doorgaans beter dan aluminium. Maar vooral het aantal afdichtstrippen en de positie van de ramen spelen een belangrijke rol. We hebben ook drie pakkingen voor onze PVC-ramen geleverd in plaats van twee. Bij de uiteindelijke plaatsing is het geluidsisolerend PUR-schuim een extra optie, die het geluidsisolerende effect iets kan verbeteren.

Geluidsisolerend glas

Een andere manier om geluidwerende ramen te verkrijgen, is om geluiddicht glas te integreren. Kortom: de dikte van elke glasplaat zal toenemen. Bijvoorbeeld 5 mm aan de ene kant en 8 mm aan de andere kant. Je geluidsniveau daalde meteen met enkele decibel.

Akoestische folie

De ultieme effectieve oplossing voor geluidwerende ramen: gebruik geïntegreerde dempingsfolie voor glasdecoratie. De transparante folie wordt vervolgens tussen twee glasplaten geplaatst. Deze optie is duurder dan de vorige oplossing.

Geluidwerende ramen in uw huis: mogen wij een kijkje nemen?

Zoals we al zeiden, hangt de juiste oplossing af van verschillende factoren. Woon je aan een drukke weg nabij het station? Hoe breed is uw buitenmuur? Heeft u jaloezieën in uw huis? Als we u gaan bedienen, maken we graag een afspraak voor u thuis. We zullen alle factoren overwegen om geluiddichte ramen te plaatsen om u te laten glimlachen in plaats van hoofdpijn.

Ben je klaar om de eerste raam offerte in stilte te houden? Stuur ons een mailtje en we maken graag een afspraak.

geluiddichte ramen