Aluminium schuifraam kopen op maat

Aluminium schuiframen zijn erg populair in moderne gebouwen, maar ze kunnen ook worden gebruikt als vervanging of zelfs als decoratie, dus ze hebben veel voordelen. In het verleden was dit type opening gereserveerd voor panoramische ramen, maar tegenwoordig wordt dit type opening steeds vaker gebruikt voor ramen. Ontdek al onze goedkope aluminium schuiframen op maat.



Voordelen van op maat gemaakte aluminium schuiframen

Zoals u wellicht weet, worden erkers niet langer genegeerd in onze moderne huizen. Maar kent u de verandering in raamvorm? In vergelijking met openslaande ramen hebben schuiframen verschillende voordelen. Ten eerste kunt u de vleugel openen en sluiten door deze over de geleiderails te schuiven. Het is ongetwijfeld comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. De vleugels zijn gemonteerd op dubbele rollen of trolleys met een vast punt om wrijving te verminderen en de glaspanelen gemakkelijk te laten bewegen. Het schuifraam kan met één vinger worden bewogen en vergrendeld.

U wordt niet gehinderd door de vleugelopeningen in de kamer, u kunt de opening kiezen die u nodig heeft: halfopen ventilatie om de kamer te ventileren, of wijd open, die aan uw behoeften kan voldoen. Dit is de ideale oplossing voor kleine ruimtes! De breedte van het schuifraam is klein, en de breedte is groot, zelfs groot! Tot 6 meter breed. We zullen het later bespreken. Als u ten slotte erkers in uw huis installeert, worden de schuiframen gemaakt met hetzelfde profiel en hebben ze dezelfde esthetiek, waardoor de algehele homogeniteit wordt gegarandeerd.

Schuiframen door het hele huis

Het voordeel van aluminium is dat schrijnwerk gedecoreerd kan worden met dunne of zelfs hele dunne profielen. Dit maakt het aluminium raam discreter, maar wat nog belangrijker is, het vergroot het glasoppervlak, waardoor er meer daglicht naar binnen komt, wat erg handig is voor ruimtes zoals de woonkamer die je vaak bezoekt. Op de 2 zijvleugels kunnen schuiframen in elke ruimte worden geïntegreerd. Het vervangt goedkoop ramen met vleugels en is gemakkelijk te openen. In de keuken vindt hij zijn plaats boven de gootsteen, en de kraan blokkeert de opening van het raam niet. Hij is praktisch en slim, nietwaar? De klop op het raam is ook voorbij. Zelfs als er wind is, blijft het schuifraam op de geselecteerde positie staan. Zo is een schuifraam met 2 zijvleugels geschikt voor kinderkamers. U kunt het met vertrouwen openen, het kan lucht binnenlaten om een ​​goede ventilatie te behouden.

De drie deuren en ramen zijn de koningin van grote openingen.

Of het nu in nieuwe of gerenoveerde gebouwen wordt gebruikt, aluminium schrijnwerk is erg populair bij architecten. Het aluminium raam met drie panelen is geen uitzondering: het past in de huidige trend. Het wordt gebruikt in de woonkamer. Dankzij zijn vormgeving kan hij in combinatie met vele materialen gebruikt worden: hij kan moeiteloos de muren van het huis versieren!

Panoramische versie met 4 schuiframen

De nieuwste trends van architecten in nieuwe gebouwen, vooral houten constructies, panoramische ramen. Dit zijn openingen die de lengte van de muur verlengen. Dit vereist de mogelijkheid om brede ramen te ontwerpen, zoals het geval is bij schuiframen met 4 panelen, die wel 6 meter lang kunnen zijn! Installeer het op een muur op het zuiden om maximaal licht te krijgen; als uw huis een prachtig landschap heeft, is dit een kans om het te verbeteren. Hierdoor krijg je de indruk dat er een beeld is van het leven thuis. Als je in de bergen, de zee en het prachtige landschap bent, kun je ook genieten van het panoramische uitzicht over de stad, dit is de koninklijke oplossing.

Maximale opening van garage schuifraam

Met het klassieke schuifraam kunnen de vleugels tegen elkaar schuiven. Dankzij het opbergprincipe kan de raamvleugel in de scheidingswand worden geschoven, zodat de gehele opening vrij blijft. Op deze manier kun je de kamer helemaal naar buiten openen om optimaal te profiteren van het mooie weer. Het handschoenenkastje is een combinatie van comfort en esthetiek. Het kan een ongeëvenaarde ruimtebesparing opleveren, omdat wanneer ze worden geopend, de bladeren in de scheidingswand verdwijnen en zelfs niet meer kunnen worden gezien.

Schuifraam met enkele vleugelwartel

Voor dezelfde breedte kan een schuifraam met minder vleugels worden gemaakt. Zo is de breedte van een raam beperkt tot 100 cm; hierboven moet je overstappen op 2 vleugels. Een enkelvoudig schuifraam kan echter een maximale breedte hebben van 1,60 m! Naast het ontbreken van esthetische aspecten van de centrale pilaar, glazuur het je ook om je huis meer licht te maken!

Venster met 2 vleugels en 2 schuifrails

Soms is er aan de zijkant van de meubelmaker niet veel ruimte om de bak te plaatsen waarin het blad past. Twee-vleugelige uitzetramen met twee rails zijn de oplossing voor dit probleem, omdat u slechts aan één zijde een raam van halve breedte nodig heeft.

Bij een schuifraam van 2 meter breed is bijvoorbeeld elke vleugel 1 meter breed, terwijl aan de rechter- of linkerkant slechts 1 meter ruimte is voor 2 vleugels.

Galerijraam met 2 vleugels en centrale opening

In plaats van alle vleugels naar de ene of de andere kant te laten schuiven, schuift u bij een openslaand raam met 2 ruiten de vleugels van links naar links en de rechtervleugel naar rechts. Dit is een centrale open galerij; het esthetische effect is gegarandeerd, en het belangrijkste is dat de doorgangsbreedte groter is dan 3 meter!

Aluminium schuifraam met hoge thermische isolatieprestaties.

Het aluminium profiel heeft een thermische isolatielaag om uw binnencomfort te garanderen. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan de doorlaatbaarheid van lucht, water en wind (AEV-classificatie) om de thermische isolatie van uw huis te verbeteren. In het verleden werden ramen alleen gezien als een bron van warmteverlies. Sindsdien is de technologie blijven evolueren en zijn ramen zeer efficiënt geworden op het gebied van thermische isolatie. Het gebruik van dubbele beglazing met inert gas (zoals argon) kan het thermische isolatievermogen van het glas met 5% tot 10% verhogen. De vergroting van het glasoppervlak kan ook worden gebruikt om zonne-energie op te wekken, waardoor het gebruik van emissiearm dubbel glas het zonlicht in de kamer kan verspreiden, zodat de zon naar binnen schijnt en als een radiator wordt verwarmd. Help de energiekosten te verlagen.

Bekijk daarom bij het kiezen van een schuifraam de warmteoverdrachtscoëfficiënt van naderbij: de coëfficiënt moet zo dicht mogelijk bij 1 liggen. Hoe verder weg van 1, hoe slechter de coëfficiënt en hoe groter het energieverlies. Met dit schrijnwerk kunt u zien dat aluminium de meest effectieve bondgenoot is om het breedst te openen! Omdat aluminium profielen dun en hard zijn, zijn ze het meest geschikt om aluminium profielen van grote afmetingen te ondersteunen.Plaats ze in de voorhoede van schrijnwerkproducten om grotere openingen te creëren.

Voel je je aangetrokken door onze serie schuiframen van aluminiumlegeringen? Vind de prijs door elke categorie aluminium schrijnwerk in te voeren: de maatconfigurator wacht op u!

Wilt u meer weten over schuifraam kopen? Neem dan gerust contact op met ons, uw deur- en raamexpert.

schuifraam kopen