PVC of aluminium prijzen ramen? Het prijsverschil houdt niet op

Het eeuwige dilemma van veel bouwers en decorateurs: wilt u PVC of aluminium ramen gebruiken? We kunnen niet voor u kiezen, maar we zullen ons best doen om uw keuze gemakkelijker te maken. Wilt u een nieuw raam plaatsen of het bestaande raam vervangen? Twijfel je nog steeds aan PVC of aluminium als materialen. In de afgelopen jaren zijn zowel PVC- als aluminium ramen aan populariteit gewonnen, maar vandaag zijn er nog maar een paar mensen die voor houten ramen kiezen. Deze logische ontwikkeling is op zich niet verrassend, want PVC en aluminium zijn niet-vervagende en slijtvaste materialen die weinig onderhoud vergen. Daarom is de keuze tussen de twee materialen niet altijd zo eenvoudig. Om je keuze te begeleiden hebben we de voor- en nadelen van de twee materialen op een rijtje gezet. Twee manieren: kies voor kwaliteit. We laten u ook zien hoe u deze kwaliteit kunt herkennen



De voordelen van PVC zijn in één oogopslag duidelijk:

De nadelen van PVC zijn in één oogopslag duidelijk:

De voordelen van aluminium op een rij:

De nadelen van aluminium zijn in één oogopslag duidelijk:

PVC: totale verpakking, interessant budget

In vergelijking met aluminium ramen zijn PVC-ramen zuiniger. PVC-ramen hebben het goedkope imago echter volledig kwijtgeraakt. Wist u dat de aluminium dakbedekkingen van Schüco ook een ruim assortiment PVC-profielen in 70 verschillende kleuren aanbieden?

Daarnaast is ook de kwaliteit van PVC raamfolie significant verbeterd. Kleurecht, krasvast, slijtvast, gemakkelijk te onderhouden en nooit los. En geniet van 12 jaar garantie. Dit alles gecombineerd met sterke thermische isolatie-eigenschappen maken PVC heter dan ooit onder bouwers en decorateurs.

Aluminium: erg sterk en vol persoonlijkheid

Iedereen die het over moderne huizen heeft, heeft het vaak over aluminium ramen. Daarom, wanneer u kiest voor aluminium, is er geen probleem met extra grote ramen. Maar juist vanwege de veelzijdigheid van aluminium kan aluminium ook voor andere gebouwtypes een uitstekende keuze zijn. Via ons kunt u ook de kwaliteit van de Belgische aluminium topramen bepalen. Het raam behoudt zijn kleurechtheid gedurende lange tijd en is nu bijzonder krasvast. Daarnaast heb je als (her) fabrikant keuze uit meer dan 400 kleuren in 4 verschillende oppervlakteafwerkingen.

De theorie is natuurlijk maar een deel van het verhaal. Het andere deel moet je zelf ervaren. Laat u niet vertragen door verouderde vooroordelen. Of u nu PVC of aluminium ramen gebruikt. Neem contact met ons op voor meer vragen of offertes.

Besluiten

Daarom is er geen duidelijke winnaar in de vergelijking tussen de twee materialen, maar kan uw bouwbudget een belangrijkere rol spelen. Heeft u bijvoorbeeld een beperkter budget en wilt u toch hoogwaardige ramen met veel afwerkingsmogelijkheden? Dan kiest u best voor PVC-ramen. Heeft u een groot budget en bent u op zoek naar een moderne ultradunne raamopbouw? Dan kunt u overwegen om aluminium ramen te gebruiken.

Neem dan contact met ons op en we kijken naar de meest geschikte materialen voor uw bouwproject.

prijzen ramen