Tip: Om de beste prijs te krijgen, is het verstandig om individuele bedrijven om offertes op maat te vragen. Zo kun je gemakkelijk verschillende voorstellen met elkaar vergelijken.

Ramen gemiddelde prijs

De prijs van een raam wordt vooral beïnvloed door de materiaalkeuze. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vindt u gemiddelde prijzen voor verschillende materialen.

plastic doos

PVC is het goedkoopste materiaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. PVC-ramen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen lang meegaan. Ze zorgen ook voor thermische en akoestische isolatie. Je kunt ze krijgen in een hout- of aluminiumlook. Het nadeel van kunststof ramen is dat ze bestand zijn tegen hoge temperaturen. Kunststof kan niet tegen extreme hitte.

 

Aluminium raam

Aluminium ramen hebben een moderne uitstraling. Daarom zijn ze het meest geschikt voor compacte woningen. De prijs van aluminium is vrij hoog. In ruil daarvoor krijg je frames die lang meegaan (gemiddeld 40 jaar). Ook is dit type raam inbraak- en brandwerend. Ten slotte zijn ze ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Aluminium zal nooit rotten of roesten. Bovendien zijn ze maatvast.

Kiest u voor nieuwe ramen, dan koopt u best nu hoogrendementsglas. Zo weet je zeker dat er geen warmte verloren gaat. Dat merk je op den duur zeker op je energierekening. Doordat u op deze manier relatief weinig energie verliest, verdient u uw investering in 6 tot 7 jaar terug. Benieuwd naar de mogelijkheden?

 

Nieuw venster zetten

offerte nieuwe ramen