Offerte ramen

Niets is fijner dan veel daglicht in huis. Dit is het begin van uw zoektocht naar geschikte deuren en ramen. Maar wat is uw redelijke prijs? Hoe vergelijk je offertes en waar moet je op letten?



Zo begin je

Met offertes van vijf bedrijven kunt u aan de slag. U controleert deze zorgvuldig totdat u de kosten goed begrijpt. Omdat twee offertes zelden dezelfde werken, materialen, kosten etc. bevatten, volstaat het niet om de totaalprijs onderaan de offerte te vergelijken.

De offerte die u ontvangt is een basisprijs, zo goed mogelijk berekend op basis van al uw wensen. De meerkosten en varianten (zoals kleuren, afwerkingen etc.) zijn het gevolg van keuzes die tijdens het bouwproces nog veranderen.

Hoogwaardige materialen

Hypothese: Vijf onderzochte buitenschrijnwerkbedrijven werken samen met dezelfde profielleverancier. U krijgt echter vijf totaal verschillende aanbiedingen. Dit toont het belang en de prijs van alle andere onderdelen aan, omdat deur- en raamaannemers kopen bij leveranciers van hun keuze. Vraag uw toekomstige aannemers of zij bewust voor partners kiezen op basis van kwaliteit.

Met welke bedrijven, merken en producten werkt het allemaal? Zijn het al jaren trouwe partners, of wisselt hij regelmatig van leverancier zodat hij altijd een ander en goedkoper productassortiment heeft? Wat als u onderdelen moet repareren die niet binnen dit bereik vallen? Goedkoop is niet altijd goed, net zoals de duurste niet altijd nodig is. Het belangrijkste is kwaliteit, vertrouwen en service trust

Bijkomende kosten

Heeft u een kraan nodig tijdens de installatie? Deze vraag kun je het beste meteen stellen bij het citeren. De aannemer kan dan controleren of hij uw raam mag gebruiken om door uw huis te lopen of langs te komen. Vanaf een gewicht van circa 150 kg brengt de kraan het raam in de juiste positie. Deze vergoeding kan oplopen tot 1.500 euro, dus controleer dit om onverwachte toeslagen te voorkomen

offerte ramen