Ramen en deuren prijzen

Wat bepaalt de prijs van ramen? Als je een nieuw gebouw bouwt, hoeveel euro zit er dan op de ramen? We vroegen het aan Sergej Dergatsjev, mede-eigenaar van offerte-ramen-en-deurs.com.Het is buitengewoon moeilijk om de kosten van een raam te bepalen", waarschuwde Sergej. Als je er maar één installeert, kunnen de kosten iets hoger zijn. Als je 15 ramen bouwt, zijn de kosten per raam veel lager. Het hangt dus af van je project en specifieke omstandigheden.

Het raam bestaat uit drie delen: frame, glas en accessoires. Meer dan 50% van de prijs is goed", aldus Sergej. Dan kun je ook kiezen voor speciale onderverdelingen of decoratieve onderdelen op het glas.

De materiaalkeuze heeft de grootste invloed op de prijs. De meest voorkomende materialen zijn PVC, hout en aluminium. PVC is de goedkoopste. Aluminium profielen kosten u ongeveer 30%. Maar in veel gevallen kunt u kunststof ramen met aluminium afwerking bestellen zodat ze het juiste zicht hebben.

En er kunnen nog grote prijsverschillen zijn. Aluminium kozijnen met een betere thermische isolatie zijn duurder. De verf valt ook mee. De kleur maakt niet uit.

De algemene regel is: hoe meer kozijnen, hoe duurder de ramen. Dubbel openende ramen zijn bijvoorbeeld duurder dan vaste ramen van hetzelfde formaat. Omdat je meer persoonlijke informatie hebt. En het brengt meer werk met zich mee.

ramen en deuren prijzen