Ramen offerte

Is het tijd om nieuwe deuren en ramen te plaatsen? Dan kom je voor veel keuzes te staan. Wil je aluminium profielen, PVC of stalen profielen gebruiken? Kiest u voor hoogrendementsglas of voor drielaags glas? Wat betekenen al deze keuzes voor de kostprijs, en welke premies kun je terugwinnen? Hieronder vindt u de antwoorden op alle vragen. Daarnaast kunt u rekenen op onze professionals die u met raad en daad bijstaan.Welk materiaal wordt gebruikt voor uw profiel: PVC aluminium of staal?

De ramen en deuren bepalen samen met de gevel de uitstraling van de woning. Door een verscheidenheid aan mogelijke vormen en kleuren te gebruiken, kunt u uw huis persoonlijkheid geven. Naast de stijlvolle uitstraling hebben deuren en ramen ook impact op de energievriendelijkheid van je woning. Daarom is het belangrijk om te investeren in de juiste materiaal. Hieronder zetten we twee mogelijke profielen in de kijker: PVC, aluminium.

PVC: meer dan alleen een budgetvriendelijke optie PVC-deuren en -ramen zijn veruit de populaire keuze: ongeveer 50% van de bouwers en decorateurs kiest voor PVC! Het aantrekkelijke prijskaartje is een goede reden, maar het materiaal heeft meer voordelen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat PVC zo populair is. Het lijkt erop dat plastic clichés allang voorbij zijn.

Aluminium: een sterk en stijlvol materiaal

Aluminium deuren en ramen en PVC hebben veel voordelen. Ze zijn er in verschillende vormen, kleuren en stijlen, zijn gemakkelijk te onderhouden, hebben een levensduur van meer dan 50 jaar en zijn recyclebaar.

Wat zijn de voordelen van aluminium?

Net als PVC heeft aluminium enkele nadelen. Het is bijvoorbeeld ongeveer 15% duurder dan hout en zelfs 30% duurder dan PVC. Schilderen en repareren is hier relatief moeilijk en je moet hier zeker een vakman voor inhuren. Ten slotte komt de isolatiewaarde van aluminium op de tweede plaats na staal. Het goede nieuws is dat materialen op dit gebied een inhaalslag maken.

ramen offerte