Prijsvenster

Raamprijzen Nieuwe ramen zijn een echte investering. Als u de verschillende opties en materialen begrijpt, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

 

Gemiddelde prijs van ramen De prijs van ramen wordt vooral beïnvloed door de materiaalkeuze. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vindt u gemiddelde prijzen voor verschillende materialen.

Bent u van plan om nieuwe ramen voor uw huis te plaatsen? Het is een slimme investering. Komen er binnenkort professionals een offerte opmaken? Dan kun je maar beter voorbereid zijn.

Welke factoren bepalen de prijs van ramen? Waarom is aluminium duurder dan PVC? Wat is de prijs van schuiframen? Welk glas is op de lange termijn het meest kosteneffectief? Met welke extra kosten moet u rekening houden? Lees meer over nieuwe raamprijzen per materiaal, raamtype en glastype.

 

Prijsvenster voor elk materiaal

De keuze van het framemateriaal heeft een aanzienlijke invloed op de totale kosten van een raam. Er zijn vier materialen op de markt. Elk van hen heeft positieve eigenschappen, stijlen, mogelijkheden en... prijs.

Er zijn vier verschillende soorten vensters in Windows. Deze keuze heeft ook invloed op de prijs.

 

Vast raam

Vaste ramen Vaste ramen zijn de meest voorkomende. Deze gaan niet open. Vaste ramen zijn eenvoudig te plaatsen zonder hang- en sluitwerk. Daarom is dit raamtype het goedkoopst. U kunt een vast raam eenvoudig combineren met een ander raamtype.

 

Klap raam

Draaibare ramen Dit type raam kan op twee verschillende manieren worden geopend: draaien en kantelen. Je kunt het raam openen zoals je wilt... of een klein stukje openen door een hoek te kiezen. Zo kun je je woning ventileren en geef je vocht geen kans.

 

Val venster

Herfstramen zijn kleine ramen in toiletten of badkamers. Ze worden voornamelijk gebruikt voor kamerventilatie. Hangende ramen openen een beetje en "vallen" naar binnen (in tegenstelling tot draai-kiepramen die naar buiten hellen).

 

Schuifraam

Schuiframen zijn zoals de naam al doet vermoeden: een schuifraam kan je openschuiven. Zo heb je geen last van gordijnen of spullen op de vensterbank. Schuiframen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze zijn erg handig, creëren een prachtig uitzicht op de tuin en stralen een top gloed uit. Dit venster heeft een ingewikkeld mechanisme. Hiermee valt het schuifraam in de hoogste prijsklasse.

prijs ramen