Prijs Pvc Ramen

PVC ramen: drie factoren bepalen de kostprijsBij het bouwen of verbouwen van een woning kan het vervangen van ramen een groot deel van het beschikbare budget in beslag nemen. Gelukkig is het budget vrij beperkt en kun je ook kiezen voor kunststof ramen. PVC is het goedkoopste deur- en raam materiaal op de markt en het meest verkochte materiaal.

De prijs van PVC-ramen heeft echter een verrassend groot verschil. Er zijn namelijk drie factoren die een grote invloed hebben op de prijs: raam type, glastype en plaatsingskosten. Voor vaste ramen moet u rekening houden met 100 tot 200 euro per vierkante meter (inclusief btw en installatiekosten). Maar de totale kosten kunnen sterk variëren. We hebben precies uitgelegd hoe het werkt.

PVC ramen kunnen vier verschillende raamsoorten onderscheiden: vaste ramen, draai- of kantel ramen, hangende ramen en schuiframen. De eerste factor bepaalt grotendeels de prijs.

De montageprijs van PVC ramen verschilt per raamexpert. Het is dus moeilijk om een ​​juiste prijs te geven. Het is daarom het beste om vooraf verschillende professionals met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je problemen achteraf. De installatiekosten hebben een aanzienlijke invloed op de kosten.

De derde bepalende factor is het type glas. Verschillende glassoorten zijn gerelateerd aan hun isolatiewaarde. Kiest u voor dubbel glas? Dan kies je voor de beste isolatie. De kosten zullen hoger zijn, maar goed geïsoleerde ramen kunnen zorgen voor een lagere energierekening. Uw investering zal de kosten automatisch terugverdienen!

prijs pvc ramen