Binnendeuren Op Maat Prijzen

De nieuwe binnendeuren geven je interieur een ander gevoel. Afhankelijk van uw keuze kunnen de prijzen erg verschillen. Persoonlijke smaken als ook andere factoren kunnen de prijs beïnvloeden.



Wat is het belangrijkst voor u, en hoeveel bent u bereid ervoor uit te geven? Voor 100+ euro vind je al een kwalitatief hoogwaardige standaard gelakte deur. De prijsverhoging hangt af van drie belangrijke kostenfactoren: de afwerking, de type deur en ook nog maatwerk.

Hoe afgewerkt?

Het lakwerk is ongeveer de helft van de totale deurprijs. Dat geldt ook als je kiest voor olie of zandstralen. Afhankelijk van het deurbeslag en eventuele patronen op de deur kan het nog extra euros kosten een deur volledig te schilderen. Deurkruk verschilt ook sterk van prijs van de goedkope 15 euro tot een mooie 200 euro. Meestal wordt gekozen voor een kruk van 20 tot 60 euro.

Wat stijl betreft zijn moderne standaard deuren zijn zelf deels goedkoper dan klassieke deuren, omdat je in dat laatste geval duurdere materialen gebruikt, zoals massief hout of massief MDF.

Welke type?

Toch zijn er veel voor de hand liggende moderne trends die duurder uitvallen. Vooral in moderne woningen is er veel vraag naar inloopdeuren, draaideuren en hoog-plafond deuren. Dergelijke inloopdeuren sluiten volledig aan op uw muur. Doordat u aluminium profielen of massieve blokken nodig heeft, zijn de materiaalkosten hoger en duurder, omdat er weer iemand langs moet om uw aluminium frame te pleisteren. Je kan dan mooie prijs verwachten voor een onafgewerkte deur, als je het laat verven kan het meer kosten. Daarnaast is er extra stucwerk, per deur.

Draaideuren zijn zelfs tot 30% duurder dan standaard deuren van dezelfde uitvoering. Voor een glazen draaideur kan je rekenen op en een enkele opening kost nog exra euros. Smeedijzeren deuren zijn ook gewild. Wilt u dus zo een voor je woonkamer of op het balkon, houd euro aan een kant. Vraag een vrijblijved offerte op onze site om echte cijfers te weten komen.

Op maat?

Uiteindelijk bepaalt de maat ook sterk de prijs. Wil je een deur met een hoog plafond, een schuine deur, onder de trap? Vergeleken met de standaard deur van dezelfde uitvoering kost maatwerk je een derde van de prijs extra. Als het deurblad en de materialen duurder is dan kost het je meer. En het fabricageproces is uitgebreider. Daarnaast wordt de montage gedaan door een of twee extra mensen, dus er zijn meer manuren nodig.

Conclusie

Als u kosten wilt besparen, kunt u kiezen voor standaard gelakte deuren is het goedkopst en past zeker in uw budget. Als het budget geen probleem is, en u pianogelakte deur of een met meer motieven wil, liggen die hoger in euros Voor een exclusievere smeedijzeren deur reken op, zo'n nog extra euros erbij. Nu nog de keuze maken!

Binnendeuren op maat prijzen