Nieuwe Deur Plaatsen Prijs

Een nieuwe deur nodig? Wenst u een kostenplaatje voor het plaatsen van een binnen- of buitendeur? Op onze pagina vindt u alle informatie over de kosten van het plaatsen van buiten- en binnendeuren.Wij brengen u makkelijk in contact met deur-experts

De kosten

De prijs is afhankelijk van het type deur en of het gaat om een binnen- of buitendeur. De prijs voor het vervangen of plaatsen van binnendeuren ligt gemiddeld tussen 55 en 100 euro per deur inclusief arbeidskosten. Enkele deurspecialisten bepalen hun prijs per uur, dus houd hier rekening mee voor u een deskundige belt. Dit is zeker zo bij aparte of bijzondere modellen, omdat die meer tijd vergen. Het volgend tabel geeft een overzicht van de arbeidskosten voor het vervangen of installeren van deuren.

Deur vervangen of installeren

Wanneer u een deur op maat heeft, zijn maatvoering en ophanging meestal bij de prijs inbegrepen. Als u een standaarddeur koopt en een professional inhuurt om de deur te installeren, rekenen ze meestal per uur. De prijs voor het vervangen of installeren van de deur is afhankelijk van de materiaalkosten, het deurtype dat u kiest, de arbeid van de deurexpert en eventuele speciale werkzaamheden. Hieronder volgen de verschillende activiteiten en mogelijkheden die de uiteindelijke totaalprijs bepalen:

Binnendeur en buitendeur: Het belangrijkste verschil tussen de binnendeur en de buitendeur is kwaliteit. Natuurlijk moet de buitendeur beter bestand zijn tegen het weer dan de binnendeur. Daarom moet het hout van de buitendeur zeer duurzaam en sterk zijn en regelmatig worden onderhouden.

Kozijnen installeren of vervangen

Voordat u een nieuwe binnen- of buitendeur wilt plaatsen, is het verstandig om uw kozijn te controleren. Zeker wanneer uw deur verouderd is, komt ook uw kozijn het best tot zijn recht. Vervang in dit geval het frame om te voorkomen dat de deur losraakt of scheef gaat hangen.

Vervang of installeer stompe deuren

Maak onderscheid tussen twee soorten binnendeuren; klapdeuren en vouwdeuren. Stompe deuren vallen volledig in het kozijn, terwijl getande deuren slechts gedeeltelijk in het kozijn vallen. Daarom zijn stompe deuren niet zo eenvoudig te installeren als deuren met schroefdraad, omdat ze netjes in het kozijn moeten worden gemonteerd. Het plaatsen of vervangen van platte deuren is meestal iets duurder dan vouwdeuren.

Vouwdeur installeren

Een vouwdeur valt slechts gedeeltelijk op het frame en wordt opgehangen met een speciaal vouwscharnier. De voordelen van vouwdeuren zijn dat ze eenvoudig te installeren zijn - en dus goedkoper - en minder tocht toelaten.

Nieuwe deur plaatsen prijs