Kostprijs Ramen

Kostprijs Venster: hoe bepaal je de juiste prijs?

Veel factoren bepalen de kostprijs van een raam: materiaal (PVC, hout, aluminium), glassoort, ram toepassing (schuifraam, vast raam...) en raammaat.Raamprofiel: materiaal

Je kunt verschillende materialen gebruiken. Sommige materialen zijn goedkoper dan andere. Hierbij zijn meerdere factoren van belang. Duurzaamheid, isolatie, onderhoud, garantie, prijs materialen,... PVC, hout en aluminium zijn de meest gekozen raamprofielen. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Zo zijn PVC raamprofielen het makkelijkst te onderhouden en het goedkoopst, is hout daarentegen een goede isolator en is aluminium juist heel sterk, duurzaam en stijlvol.

Nadelen: aluminium is duur, hout is moeilijk te onderhouden en PVC is moeilijk te matchen met kleuren.

Soorten glas en raam toepassingen

Huizen met één bouwlaag en dubbele beglazing verdwijnen. Steeds meer mensen maken de keuze om voor hoogrendementsglas of drielaags glas te gaan.

Dit is een grotere investering, maar er zijn meer voordelen dan nadelen:

De toepassing van het raam heeft invloed op de kostprijs van het raam. Daarom zijn vaste ramen goedkoper dan schuiframen en zijn kantel- en draairamen duurder dan vaste ramen.

Venster Groottes

Logischerwijs zijn kleine ramen goedkoper dan grote ramen. Maar de kosten van speciale vormen (rond, ovaal, driehoek...) zijn ook hoger dan die van standaard ramen. Op deze website vind je alle soorten ramen (standaard maat of maatwerk) snel en eenvoudig! Of bezoek te allen tijde onze ruime showroom en vind onweerstaanbare prijzen, en overleg verder met adviseurs en experts op dit gebied, zij begeleiden u graag verder binnen dit assortiment.

Een offerte op maat is altijd mogelijk en de adviseur bespreekt dit graag uitgebreid met u en geeft indien nodig toelichting.

kostprijs ramen