Nieuwe PVC-ramen

Bent u van plan om nieuwe ramen voor uw huis te plaatsen? Het is een slimme investering. Komen er binnenkort professionals een offerte opmaken? Dan kun je maar beter voorbereid zijn.

 

De keuze van het framemateriaal heeft een grote impact op de totale kosten van een raam, en de prijs van een nieuw PVC-raam zal je verbazen. PVC is ongetwijfeld het goedkoopste materiaal.

 

Vast raam

Vaste ramen zijn de meest voorkomende. Deze gaan niet open. Vaste ramen zijn eenvoudig te plaatsen zonder hang- en sluitwerk. Daarom is dit raamtype het goedkoopst. U kunt een vast raam eenvoudig combineren met een ander raamtype.

 

Klap raam

Dit type raam kan op twee verschillende manieren worden geopend: draaien en kantelen. U kunt het raam openen zoals u wilt... of een klein stukje openen door een gekantelde positie te kiezen. Zo kun je je woning ventileren en geef je vocht geen kans.

 

Val venster

Onderste ramen zijn kleine ramen voor toiletten of badkamers. Ze worden voornamelijk gebruikt voor kamerventilatie. Een hangend raam opent een beetje en "valt" naar binnen (in tegenstelling tot een draaibaar raam dat naar buiten helt).

 

Schuifraam

De naam zegt het al: je opent een schuifraam door te swipen. Schuiframen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze creëren een prachtig uitzicht op de tuin en zijn erg handig. Ze stralen ook een eersteklas licht uit. Dit venster heeft een ingewikkeld mechanisme. Hiermee valt het schuifraam in de hoogste prijsklasse.

 

Neemt u PVC-ramen? Dan moet je het volgende verschil van 1 vierkante meter berekenen:

 

nieuwe pvc ramen