Ramen Prijs

Wat is de prijs van het raam?

Er zijn drie belangrijke factoren die de prijzen beïnvloeden: de samenstelling van ramen, directe arbeidskosten en installatiekosten.



Samenstelling

Het raam bestaat uit drie delen: frame, glas en accessoires. De prijs/prestatieverhouding is meer dan 50%. Dan kunt u kiezen voor speciale onderverdelingen of sierdelen op het glas.

Aluminium, PVC of hout?

De materiaalkeuze heeft de grootste impact op de prijs. De meest voorkomende materialen zijn PVC, hout en aluminium. PVC is het goedkoopst. Hout is 5% duurder. Aluminium profielen kost je zo'n 30%.

En er kunnen nog grote prijsverschillen zijn. Aluminium kozijnen met betere thermische isolatie kosten meer. Verf telt ook op. Kleur is niet belangrijk.

Kies je voor hout? Europees naaldhout is dus goedkoper dan exotisch hardhout. En de standaardkleur voor PVC-ramen is wit. Wil je andere kleuren aluminiumfolie? Ook gaan de prijzen omhoog.

De algemene regel is: hoe meer kozijnen, hoe duurder de kozijnen. Dubbel openslaande ramen zijn bijvoorbeeld duurder dan vaste ramen van hetzelfde formaat. Omdat je meer contouren hebt. Dat vraagt ​​meer werk.

Directe loonkosten

De tweede belangrijke prijsbepalende factor zijn de loonkosten. Hoe meer handwerk, hoe hoger de uiteindelijke prijs van het raam. Bij geautomatiseerde productie bedragen deze kosten ongeveer 15% van de uiteindelijke prijs. Het hangt natuurlijk allemaal af van de samenstelling van je ramen.

Plaatsing en transport

Tot slot heb je ook nog installatie- en transportkosten. De verzendkosten van een of tien ramen blijven hetzelfde. Als het om detachering gaat, rekenen veel bedrijven een halve dag aan. Als u bijvoorbeeld een of vier vensters installeert, zijn de kosten hetzelfde. Laat me je een idee geven: In een nieuw pand is het bedrijf vaak binnen een dag gebouwd.

5% van nieuwbouw

Veel verschillende factoren, vooral de aard van uw project, bepalen de prijs van elk raam. Het is onmogelijk om de exacte prijs per eenheid te geven. Desondanks is er een constante: In een nieuw gebouw maken ramen gemiddeld zo'n 5% van het totale budget uit. En de resultaten zijn vaak heel precies.

ramen prijs