Schuifraam Pvc Of Aluminium

Het verschil tussen aluminium ramen en PVC ramen

De eerste stap bij het kiezen van een nieuw raam is de materiaalkeuze. Kies je voor aluminium of PVC? Kunststof (PVC) ramen en aluminium ramen zijn populairder dan houten schrijnwerk en domineren nu de markt.



PVC is zeer geschikt voor standaard ramen. Dit materiaal is gemakkelijk te onderhouden en is het goedkoopste product voor standaard maat ramen. Om een ​​goede stabiliteit te verkrijgen, moet het worden versterkt met staal. Het is niet geschikt voor speciale vormen en ook niet voor grote raamconstructies, raamkozijnen of balkons. Wil je goed geïsoleerde ramen van beperkte omvang, of als buitenschrijnwerk geen specifieke architectonische uitstraling vereist, dan kun je kiezen voor PVC.

Aluminium ramen zijn uniek in de hedendaagse architectuur, maar ze hebben ook een plaats in vrij traditionele bouwstijlen. Aluminium zorgt voor een grote stabiliteit. Dit maakt grote en slanke raamconstructies mogelijk. De prijs van aluminium ramen is afhankelijk van de mate van isolatie die nodig is voor de ramen. Aluminium ramen vind je in alle RAL-kleuren en varianten. Aluminium wordt niet aangetast door het weer en aluminium heeft bijna geen onderhoud nodig. Meerdere keren per jaar wassen met water en zeep is voldoende. Voordat u een keuze maakt, weegt u best de voor- en nadelen van elk materiaal af. Voor advies over aluminium ramen kunt u terecht in onze showroom bij u in de buurt.

schuifraam pvc of aluminium