Beste Binnendeuren

De mooiste binnendeuren vind je hier!

De binnendeur bewerkstelligt of vernietigt uw binnenmilieu. U wilt een nieuwe deur kopen, kunt u helpen? U kunt hier zien welke soorten en stijlen er zijn.



Opdek en stompe binnendeur

Er zijn twee typen binnendeuren. Een vouwdeur valt deels op het deurkozijn en deels op het deurkozijn. Daarom is er altijd een speciaal scharnier nodig: Paumelle scharnier. Stompe deuren vallen altijd volledig in het kozijn en hangen aan "normale" scharnieren.

Welke kwaliteit kiest u?

De kwaliteit van de binnendeuren bepaalt de prijs. Dat is logisch, want massief houten deuren zijn zwaarder, duurzamer en hebben een betere geluidsisolatie.

De binnendeur van hardboard is gemaakt van plaatmateriaal en het plaatmateriaal is opgebouwd uit houtvezel. Dit type deur is zeer licht en bestaat uit twee stijve panelen, aan weerszijden gevuld met een (honingraat)zachte paneel structuur. De materialen en de deur zijn relatief goedkoop. Het nadeel van een starre paneeldeur is dat deze sneller breekt en meer geluid doorlaat in vergelijking met een kwalitatief betere binnendeur.

Het beste van binnendeuren zijn natuurlijk massief houten binnendeuren. Wat de sfeer betreft heb je gelijk, want hout is mooi. Maar er zijn meerdere voordelen. Massief hout kent een lage thermische geleidbaarheid. Mocht er dus brand in huis zijn, dan kan deze deur ervoor zorgen dat het vuur wordt afgeremd. Ze zijn oersterk, makkelijk te schilderen en uitstekend isolerend: ze kunnen geluid en kou isoleren. Door deze voordelen zijn deze deuren natuurlijk duurder.

beste binnendeuren