Ramen En Schuiframen

Welke soorten schuiframen kan ik kiezen?

Schuiframen verschillen van elkaar. Ten eerste heb je verschillende materialen, zoals aluminium en PVC. Daarnaast zijn er technische verschillen die zorgen voor andere mogelijkheden en een ander uiterlijk van uw schuiframen. Door de ramen te schuiven krijg je in ieder geval meer licht en lucht in huis. Waarom kiezen voor een of ander type schuifraam? Daar kun je het beste van tevoren over nadenken. We zullen twee verschillende opties voor je uitleggen.



Opklapbaar schuifraam

Bij de aanschaf van schuiframen zijn hefschuiframen meestal de standaardkeuze. Ze zijn zeer geschikt voor grote en zwaardere ramen. Met behulp van een hefboomsysteem kunt u het bewegende deel van het schuifraam optillen. Zo schuif je hem gemakkelijk weg. De rubberen afdichting maakt het hefschuifraam ook volledig wind- en waterdicht. Het geluid komt niet zomaar binnen. Dan bent u bij ons aan het juiste adres, er is een hef- en schuifraam.

Kantel schuifraam

Sluiten, openen of kantelen? Met een kiep-schuifraam is alles mogelijk! Net als schuine ramen zijn ze erg handig om je huis te ventileren zonder de schuiframen volledig te openen. U kunt bijvoorbeeld frisse lucht binnenlaten als u niet thuis bent, maar regen binnenshuis vermijden. Kantel schuifraam is zeer geschikt voor niet al te groot raamoppervlak. De breedte van het bewegende deel mag niet groter zijn dan ongeveer twee meter, anders zal de geleiderail te veel moeten dragen.

ramen en schuiframen