Deuren Ramen

De helft van bouwgebreken in de afgelopen 3 jaren hebben te maken met ramen en deuren die niet werken naar behoren. Klachten zoals tochtoverlast, het niet goed sluiten of openen, en water doorslag. In dit artikel leest u over de veelvoorkomende klachten, hun oorzaken en hoe die te voorkomen.



De OORZAKEN

Het kan voorkomen dat de ramen of deuren te zwaar bleken voor de gebruikte scharnieren, of soms zijn die gewoon niet goed gehangen. Let op de hangnaad aan de scharnierzijde dient maximaal 3 millimeter te zijn terwijl de sluitnaad niet meer dan 4 millimeter hoort te zijn. Ook kan door foute tochtkering of incorrecte detaillering een hinder ontstaan omdat die niet op de situering van een raam of deur is afgestemd.

Draairamen en deuren dienen minimaal 90 graden open te kunnen zonder dat iets dat tegenhoudt. Komt de deur tegen wat aan, is een deurstopper of deurvanger op z’n plaats om schade te voorkomen.

DRAAIRICHTING

Als de draairichting niet de richting is waarmee u akkoord was, is er sprake van een leverings geschil en valt dit niet onder de garantie. Als de bruikbaarheid van de deur in gevaar komt, schendt dit de garantienorm van een goede en normale werking. De keuze van de draairichting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type deur, het type kozijn of gevel, de vluchtroute en het pad in een gebouw. Hetzelfde principe geldt wanneer je bepaalt welk vlak in de schuifdeur schuift en welk deel vast zit. Er ontstaan ​​vaak problemen bij het tegelijk gebruik van deuren die door de draairichting elkaar blokkeren. Wij raden u aan hier rekening mee te houden in het ontwerpen van uw project.

EEN RAAM ALS DEUR?

Sommige grote draairamen strekken zich uit tot bijna vloerniveau en worden verward met deuren. De accessoires en framedetails zijn hiervoor niet gemaakt. Let op dat de tekst, afbeeldingen en ook technische beschrijving duidelijk weergeven wat u koopt.

Deuren Ramen