Kosten Nieuwe Voordeur

Waar moet je op letten bij het kopen van een voordeur?

Als u een voordeur wilt kopen, moet u met een aantal zaken rekening houden. De prijs is niet alleen afhankelijk van de materiaalkeuze, ook het veiligheidsslot, deurisolatie en eventuele glasdelen zijn van invloed op de uiteindelijke prijs van de voordeur. Als u dus voor een van deze opties kiest, kunnen de kosten van de nieuwe voordeur stijgen.



Scharnier en slot

De voordeur moet natuurlijk goed beveiligd zijn om te voorkomen dat dieven binnenkomen. Niet alleen de sterkte van het materiaal waaruit de deur is gemaakt speelt een rol, ook het hang- en sluitwerk moet sterk zijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een veiligheidsslot. Ook scharnieren zijn een punt van zorg: een goede verankering is hierbij cruciaal.

Isoleer de voordeur

Uiteraard wilt u het warmteverlies in uw woning zoveel mogelijk beperken. Let daarom bij het kopen van een nieuwe voordeur ook op de isolatiewaarde van het gekozen materiaal. Vooral PVC is zeer aantrekkelijk vanwege zijn uitstekende isolatiewaarde. Hout heeft ook goede warmte-isolerende eigenschappen en de profielen kunnen ook eenvoudig worden geïsoleerd met aluminium voordeuren. Kiest u voor een voordeur met een glasdeel, dan moet u natuurlijk ook rekening houden met de warmte-isolerende eigenschappen van dit glas.

Werk de voordeur af met glazen delen

Het glazen gedeelte van de voordeur voegt schoonheid toe aan je voordeur en zorgt voor meer licht in huis. Ze hebben verschillende vormen en maten. Gezien de privacy kun je kiezen voor matglas of spiegelglas. Zoals eerder vermeld is warmte-isolatie een aandachtspunt bij voordeurglas: je kiest best voor dubbellaags glas of hoogrendementsglas om de warmte zoveel mogelijk in huis te houden.

Wilt u een nieuwe voordeur kopen en laten plaatsen door een vakman? Via de offertepagina kunt u professionals gratis en vrijblijvende prijzen op maat van uw project vragen. Zo kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en het meest interessante aanbod kiezen.

Kosten nieuwe voordeur