Kosten Raam Plaatsen

Welke factoren zijn van invloed op de kosten?

Materiaal beïnvloedt prijs, elk heeft zijn eigen voor- en nadelen Het hout heeft een warme uitstraling. Houten kozijnen zijn bijvoorbeeld wat duurder dan kozijnen van PVC en vergen meer onderhoud. Weliswaar zijn houten frames gemakkelijk schilderen en te veranderen van kleur, en het houten frame kan ook beter warmteverlies voorkomen. Aluminium kozijnen zijn stijlvol en modern. Ze zijn lichtgewicht, zeer duurzaam en vergen weinig onderhoud omdat ze niet roesten of rotten. Aluminium frames zijn echter lager in isolatiewaarde en iets duurder.PVC frames zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en voor elk interieur is er wel iets te vinden. Ze vergen geen uitgebreid onderhoud en kunnen tot een halve eeuw worden gebruikt. Kunststof i heeft niet zo’n hoge isolatie waarde als die van hout. De kleur verander je niet zo gemakkelijk veranderen.

Productie

Het overgrote deel van de ramen komen uit de fabriek. Ga je echter voor houten lijsten met een apart ontwerp, dan kunnen die handmatig worden vervaardigd. Handwerk wil niet meteen zeggen dat het duurder wordt. De indirecte kosten voor het nauwkeurig afstellen van machines in de fabriek kan soms hoger zijn.

Het kunststof frame is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en voor elk interieur is er wel iets te vinden. Ze vergen geen uitgebreid onderhoud en kunnen tot een halve eeuw worden gebruikt. De isolerende werking van kunststof is niet zo goed als die van hout. En je kunt de kleur niet zo gemakkelijk veranderen.

De hoeveelheid materiaal die u nodig heeft, bepaalt de prijs van het kozijn. Dus als je meer lopende meters nodig hebt, gaat de prijs omhoog.

Kosten raam plaatsen