Ramen Kunststof

Met behulp van PVC- profielen ( dorpels en stijlen) worden fabrieksmatig gevelvullende elementen zoals ramen, kozijnen en deuren gefabriceerd. Ramen van kunststof hebben geen dragende functie bij de stabiliteit van menig gebouw.



PVC

PVC of te wel polyvinylchloride is het materiaal waaruit Met materiaal waaruit kunststofprofielen samengesteld worden en wel in de harde vorm. In 1913 werd PVC werd uitgevonden en rond 1930 verder ontwikkeld. De eerste profielen die geschikt waren voor ramen kozijnen en deuren werden in 1960 vervaardigd. Er zijn kozijnen die van PVC-U gemaakt zijn, wat staat voor unplasticed polyvinyl chloride. Anderen zijn gemaakt van gechloreerde PVC of te wel PVC-C. Deze kan hogere temperaturen aan en brandt niet gemakkelijk.

Hoe worden kunstof profielen gemaakt?

Door middel van extrusietechnieken worden de profielen van ramen deuren en andere gevelvullende elementen gefabriceerd. Onder druk en verhoogde temperaturen wordt het PVC gesmolten en geperst door een roestvrije stalen matrijs. In geval van coëxtrusie wordt van twee kanten de grondstoffen geperst door de matrijs. Het wordt in een kalibreereenheid vacuüm gezogen om de vorm van het profiel te houden. Deze wordt langzaam met water gekoeld. Het aansluiten van kozijnen, ramen en deuren gebeurt meestal door middel van lassen op een speciaal ontwikkelde lasmachine. Het gezaagde profiel wordt tegen de lasspiegel gedrukt, waardoor het te lassen oppervlak snel op een temperatuur tussen 230-250 ˚C komt. Bij het automatisch verwijderen van de lasspiegel worden de profielen onder druk in plastische toestand met elkaar verbonden en gekoeld.

Ramen Kunststof