Ramen Vernieuwen

Elke gevel en elke bouwstijl heeft een bijpassend raam. Ramen met houten en kunststof kozijnen kunnen eenvoudig worden vervangen en geplaatst door goed opgeleide klussers. Hier laten we u stap voor stap zien hoe u de ramen vervangt!



Eerst moet u het oude raam uit het kozijn verwijderen. Zaag door het oude frame heen. Nu kunt u de afzonderlijke onderdelen één voor één verwijderen. Eventuele schade aan pleisterwerk, metselwerk of isolatie kunt u nog steeds herstellen. Voordat u het nieuwe raam plaatst, moet u de borgpen van het nieuwe raam eraf kloppen en het raam uit het kozijn halen. Druk de plaatwerkpakking in en boor een pluggat in het raamkozijn.

Plak vervolgens de meegeleverde compressietape tussen het kozijn en het metselwerk op het kozijn. Plaats het raamkozijn in het muurgat zodat het in alle richtingen ongeveer uitgelijnd is. Zet het vast met een wig en lijn het gelijkmatig uit. Hang het raam tijdelijk in het kozijn en probeer het uit om de functie van het raam te testen. Het raam moet stevig in de raamopening worden vastgezet! Boor vervolgens pluggaten in het metselwerk en plaats de kozijnankers. Nu kunt u de vleugel weer op zijn plaats zetten en de functie nogmaals controleren.

Met schroeven kun je het raam mooi afstellen

Nu hoeft u alleen nog maar de opening tussen het raamkozijn en het metselwerk op te vullen met PU-schuim. Zorg ervoor dat de binnenkant van de voeg luchtdicht is. Als het schuim droog is, kun je het uitpuilende residu afsnijden en de wiggen verwijderen. Vul de holle ruimte opnieuw met schuim.

Ramen vernieuwen