Deur Laten Plaatsen

Er valt veel om rekening mee te houden als je een deur hangt. Denk zoal aan het meten van de sponningmaat; het zagen van de deur op maat; het plaatsen van de scharnieren op de juiste plaats; en eventueel het repareren en schilderen van de kozijnen en deuren Voordat u besluit de deur te installeren, raden wij u aan het deurkozijn te controleren. Eventueel moet ook het kozijn vervangen worden, anders gaat de deur scheef hangen. Een nieuw frame kan tocht en kou voorkomen.



Je kunt de binnendeur niet zomaar combineren met de buitendeur. De buitendeur moet beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf omdat deze wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Het onderhoud van de buitendeur moet intensiever zijn dan de binnendeur. Een buitendeur is om eruit te komen, en moet naar buiten open.

In ieder geval kan de binnendeur deze situatie niet aan. Je kunt dus geen binnendeur op de buitenmuur zetten. De deur zal waarschijnlijk snel verslijten of zelfs rotten. Dit is niet alleen nadelig voor de isolatie, maar ook voor de veiligheid.

Er zijn ook verschillen in positionering. Binnendeuren zijn meestal niet beschikbaar of heel eenvoudig, bijvoorbeeld in badkamers. Voor buitendeuren moet je meestal een stevig 3-punts slot gebruiken. Voor de beste veiligheid is het belangrijk om de deur correct te plaatsen. Anders kan de deur na installatie gemakkelijk worden geopend. Het onderhoud van de buitendeur moet intensiever zijn dan de binnendeur.

deur laten plaatsen