Deur Met Raam

Zet een raam op je deur om de kamer groter te laten lijken. Voor de binnendeur kun je enkellaags glas gebruiken, maar voor de buitendeur heb je beter isolerend glas nodig. Hier leest u hoe u het raam met enkele beglazing plaatst.

Til de deur uit het scharnier en plaats deze op de werkbank. Vervolgens markeer je waar je het raam wilt hebben, rekening houdend met het feit dat het glas een bepaalde spleet moet hebben. Het wordt aanbevolen om 5 mm op de omtrek te tekenen. Als het raam bijvoorbeeld 410 mm x 350 mm is, geef dan een afmeting van 415 mm x 355 mm op.Je kunt vierkanten gebruiken om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Om de som te testen, meet u twee diagonale lijnen om er zeker van te zijn. Als ze even lang zijn, is de tekening perfect en kun je het oppervlak uitknippen met een figuurzaag. Snijd de hoekplaat op de juiste maat en verstek. De dikte van de lamellen is afhankelijk van de dikte van de deur. Om te bepalen hoe diep de lamellen geplaatst moeten worden, zijn enkele berekeningen nodig. Vergroot de ruimte die wordt ingenomen door uw twee kitnaden tot de dikte van het glas.

Zet de lamellen vast met spijkers en houtlijm zodat je een rechtopstaande kant krijgt. Aan de andere kant zullen we hetzelfde doen. Op deze manier hebben we een frame of zoom gemaakt en in de volgende stap kunnen we er glas tussen plaatsen. Probeer het glas af en toe. Als het te groot is, is het tijd om het glas bij te snijden met een glassnijder. Bevestig celband aan de achterkant van de hoeklamellen. Dit kan de trilling van het glas onderdrukken Dicht de binnenkant van de raamlamellen af. Plaats het glas op de lat.

Herhaal nu de vorige stap aan de andere kant om de andere kant van het frame te voltooien. Gebruik kit, en plak de celband op het profiel en leun deze stevig tegen het glas.

Met een vochtige doek kunt u het overtollige kit verwijderen.

deur met raam