Hoeveel Kosten Nieuwe Ramen

Bent u van plan om nieuwe ramen voor uw huis te plaatsen? Dit is een verstandige investering. Komen er binnenkort professionals langs om een ​​offerte op te maken? Dan kunt u maar beter goed voorbereid zijn.



De keuze van het kozijnmateriaal heeft een grote invloed op de totale kostprijs van het raam. Er zijn vier materialen op de markt. Elk van hen heeft positieve eigenschappen, stijlen, mogelijkheden en prijzen.

 De kosten van PVC ramen zijn inclusief isolatieglas en verzendkosten tussen de 100 en 125 euro per vierkante meter, exclusief montagekosten.

De kosten van houten ramen liggen tussen de 170 en 280 euro per vierkante meter en de kosten van aluminium ramen tussen de 350 en 400 euro per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief isolatieglas voor standaard vaste ramen, zonder installatiekosten.

Stalen ramen zijn het duurst en kunnen de waarde van uw huis direct verhogen. De kosten voor stalen ramen liggen tussen de 500 en 600 euro per vierkante meter.

Het type glas heeft ook invloed op de prijs, en de kosten hangen van de isolatie waarde af van het glas. Deze is duurder naar gelang hij beter isoleert. Maar de ervaring leert dat investeren in (duurdere) goed geïsoleerde ramen op de lange termijn veel interessanter is. waarom? Je ziet je energierekening meteen tot diep in de oceaanbodem gaan. Zo is uw hoogrendementsglas zijn geld meer dan waard. De meeste kiezen voor HR++ glas, de kosten per vierkante meter liggen tussen de 80 en 90 Euro.

hoeveel kosten nieuwe ramen