Kozijn Met Deur En Raam

U kunt uw eigen deurkozijnen maken of uw eigen ramen maken. Als je voor jezelf gaat werken, kunnen er concepten verschijnen die je niet kent. We leggen de concepten en functies graag voor je uit!Het raamkozijn wordt standaard geleverd met boven- en onderdorpels. Deze vensterbanken zorgen ervoor dat het kozijn goed aan de muur blijft plakken. Elke vensterbank wordt op de breedte van het gehele kozijn geplaatst. Soms moet er een tussendrempel worden aangebracht. Dit gebeurt wanneer een raamwerk uit meerdere delen bestaat.

Naast de drempel is er ook een stofdichte drempel. Het functionele kenmerk is dat de luchtdichtheid tussen de deur en de vloer beter is. Alle vensterbanken zijn meestal gemaakt van kunststof of glasvezel. Hout wordt meestal niet gekozen omdat het hout met tijd  kan rotten.

De verbinding tussen het frame en de muur wordt zomen genoemd. Wilt u het frame vervangen? U zal dan de sponning moeten renoveren. De raamsponning zorgt ervoor dat het frame ook van buitenaf gemaakt kan worden. Naast renovatiesponning zijn er kalksponning die in de muur zijn gemaakt.

De staanders of stijlen zorgen voor betere verbindingen aan beide zijden van het frame. Net als de dorpel kan ook de tussenstijl in het kozijn worden gemonteerd.

Scharnieren en sloten zorgen ervoor dat ramen of deuren geopend en vergrendeld kunnen worden. Het is belangrijk om hier goed op te letten, want met goedgekeurd hang- en sluitwerk kan diefstal met 90% worden voorkomen. Accessoires worden meestal niet bij een frame geleverd, deze moet je dus zelf kopen als je het frame zelf maakt.

Indien u een volledige en correcte prijs (inclusief installatie) wenst, kunt u een offerte opvragen.

kozijn met deur en raam