Nieuwe Deuren Plaatsen

Probeer een deur te kiezen die past bij de grootte van de deuropening. De gehele deuropening in het metselwerk dient ca. 2,5 tot 5 cm hoger en ca. 5 tot 10 cm breder te zijn dan het deurblad. De deurbekleding zal de ruimte tussen de muuropening en de geïnstalleerde deurstructuur afdekken.Deurkozijn op maat

Meet de dikte van de muur vanaf de onderkant, het midden en de bovenkant en gebruik een cirkelzaag om de breedte van het deurkozijn af te snijden zodat deze gelijk is aan de breedste wanddikte. In het deurkozijn zitten groeven. Zaag aan de langste zijde van de groef).

Snijd de houten plank aan de bovenkant van het deurkozijn op een geschikte maat. De lengte van het bovenste deel van het deurkozijn = deurbreedte + 5mm (speling) + 2x kolomdikte. Plaats het scharnier in de voorgefreesde gleuf van het deurkozijn. Draai ze vast met een schroevendraaier.

Verbind de horizontale noppen met de verticale noppen. Doorboor het deurkozijn voordat u het met schroeven monteert. Plaats het deurkozijn bij de deur en zet deze tijdelijk vast met een wig aan de bovenzijde. De kolom aan de scharnierzijde moet waterpas staan. Plaats hier ook de wiggen.

 Installeer het deurblad op het deurkozijn

Schroef de andere halve scharnieren aan de deurventilator.

Gebruik scharnierpennen om het deurblad aan het deurkozijn te hangen. Stel ook de andere kant van het kozijn af ten opzichte van het deurblad. Laat een opening van ongeveer 3 mm door de noppen op de spline.

Bepaal de afstand tussen het deurblad en het deurkozijn door de wig tussen het deurkozijn en de muuropening te schuiven (scharnierzijde; 2 mm, slotzijde; 4 mm). Gebruik afstandsschroeven om de deur in deze positie te houden.

Boor gaten in de horizontale positie van het scharnier in de groef van het verticale deurframe. Plaats de plug op de afstandsschroef en schroef deze vast. De brede draad vergrendelt in het frame en houdt het op zijn plaats.

Maak de deur af met een deurkozijn

Plaats het deurkozijn aan de scharnierzijde. Gebruik hiervoor montagelijm. Breng zoveel mogelijk lijm van buitenaf op het deurkozijn aan, terwijl u de lamellen vastzet met montagelijm. Gebruik vast montageschuim om het frame permanent te bevestigen en te isoleren. Installeer het slot en de vergrendeling door ze in de daarvoor bestemde ruimte te schroeven. Zet als afwerking het deurkozijn aan de andere kant. Als je de deur wilt schilderen, gebruik dan schildersgereedschap om de voeg tussen het deurkozijn en de muur af te werken om een goed effect te krijgen.

nieuwe deuren plaatsen