Nieuw venster installeren

Ramen vervangen is veel werk. Verwijder eerst de oude ramen, bereid vervolgens de muurgaten voor en installeer vervolgens de nieuwe ramen. Hier zijn dingen om in gedachten te houden bij het vervangen van ramen.

 

Het verwijderen van oude ramen is het gemakkelijkste deel van het werk. Eerst moet het glas worden verwijderd, daarna het frame. Ramen worden met schroeven of ankers aan de muur bevestigd. Deze moeten eerst worden verwijderd om het raam vrij te maken. Zagen hoort er ook bij: de palen en eventuele kruisende lamellen moeten gezaagd worden.

Het voorbereiden van de muuropening is een zeer belangrijke stap in deze klus. Het nieuwe raam moet goed tegen het gat in de muur passen. Zo niet, dan ontstaat er een gat en kun je op een later tijdstip opnieuw beginnen.

Het is vooral belangrijk dat de raamopeningen zowel horizontaal als verticaal horizontaal zijn. Het is altijd een goed idee om een ​​raam in de opening te plaatsen om te kijken of en hoe het past.

Zodra er een muuropening is, kan uw nieuwe raam naar binnen. Hiervoor worden twee technieken gebruikt: met schroeven of met ankers. Voor experts met ervaring met het installeren van Windows is het een fluitje van een cent. Een leek zou dit niet moeten riskeren.

Ten slotte moet de opening tussen het raamkozijn en de muur worden opgevuld met schuim. Op deze manier kunt u zorgen voor thermische en geluidsisolatie

nieuwe vensters plaatsen