Plaatsen Binnendeuren

Binnendeur installatie

Het plaatsen van een binnendeur is niet zo moeilijk voor ervaren doe-het-zelvers. Hier vindt u een handleiding om u te helpen bij het plaatsen van een binnendeur.Binnendeuren installeren

Een goed begin het halve werk, daarom is een goede basis is heel belangrijk. De fundering van de deur begint bij het kozijn, of wel de omlijsting.

Om een goed kozijn te maken is het erg belangrijk om de maat van de deuropening op te meten.

Neem de maat van de deuropening bij de verschillende hoeken, want er is soms een verschil van 1 of 2 millimeters of soms zelf centimeters onder en boven de opening. Kies daarom altijd de kleinste maat. De omlijsting kan eventuele maatverschillen verbeteren. Let op de diepte van de deuropening moet ook worden gemeten!

U kunt het frame van de binnendeur maken met houten plank (of uw favoriete materiaal), of u kunt het complete pakket kopen.

Monteer de binnendeur zelf!

Installeer het deurkozijn

Snijd het deurkozijn op de gewenste hoogte. Denk eraan om minimaal 5 mm ruimte tussen de vloer en de onderkant van de deur aan te houden.

Ga na in welke richting je de binnendeur het handigst is te openen. Dit is  erg belangrijk voor de plaatsing van het scharnier. Als je wilt dat de deur aan de rechterkant opengaat, plaats je logischerwijs het scharnier aan de rechterkant. Wilt u de deur naar voren of naar achteren openen? Het is ook belangrijk om dit te begrijpen voordat u de deur plaatst. Het is belangrijk om nu de positie van het scharnier te bepalen. Het scharnier kan het beste 10 tot 15 cm van het einde van de deur worden geplaatst en het derde scharnier kan het beste in het midden worden geplaatst. Trek de omtrek van het scharnier op het frame. Gebruik een beitel om het hout nauwkeurig uit te hollen en draai het scharnier vast. Naast standaard scharnieren worden vaak scharnieren gebruikt.

U kunt nu het deurkozijn mooi bij de deur plaatsen en vastdraaien. Zorg ervoor dat het frame verticaal wordt geplaatst.

Controleer of alles waterpas staat. Als dit het geval is, kunt u de deur op de stang (scharnier) plaatsen of het scharnier in de binnendeur schroeven. De laatste stap is het plaatsen van de grendels en eventuele sloten. Wanneer u voelt dat de deur nog steeds over de vloer sleept, kunt u de onderkant van de deur nog licht krassen.

Plaatsen binnendeuren

Meer informatie?

Offerte ramen en deuren

We vinden het belangrijk om de beste kwaliteit te bieden voor een aantrekkelijke prijs. Daarom hebben we onlangs een investering gedaan in een fabriek waar ramen en deuren worden geproduceerd. Nu kunnen we de beste kwaliteit garanderen, voor de laagste fabrieksprijzen. pvc ramen...

Werkwijze

Dien een aanvraag in voor gratis offertes. Onze dienst is geheel vrijblijvend en een afspraak maken gaat snel en eenvoudig. Stuur de volgende gegevens naar ons e-mailadres info@offerte-ramen-en-deuren.com: uw naam, adres en uw mobiele telefoonnummer (GSM)

ramen en deuren

Eigen fabriek

Naast ramen en deuren van pvc, verkopen we ook ramen en deuren van aluminium. Aluminium kent vele toepassingen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met aluminium kun je een prachtig grote glaspartij maken, in een modern en strak concept.

aluminium ramen...

Contact info

E-mail: info@offerte-ramen-en-deuren.com
Tel: 0497 92 56 63
Belgium: Voshol 8, 9160 Lokeren
VAT: BE 0536.965.571