Ramen Pvc Prijzen

Afhankelijk van het type raam, glas, en de u-waarde verschilt de prijzen van PVC ramen.Zonder plaatsingskosten en glas kost een vast raam van 1 bij 1m rond de € 170 en voor één van 1,5 bij 1.5m rond de € 370. Een draairaam van 1 bij 1m kost tussen € 330 en € 370. Voor een valraam van 1,5m bij 1,2 m kost rond de € 370. De prijzen voor schuiframen zijn tussen de€ 900 en € 1.200 van een afmeting van 1 bij 2m. Bij al deze prijzen is zijn de kosten voor het plaatsen en voor het glas niet bij berekend.



U betaalt voor PVC ramen per vierkante meter tussen de 700 en 785 euro, zonder glas en btw, of installatie bij berekend.

PVC ramen met een lage U-waarde zijn duurder maar isoleren ook beter.  De isolatiewaarde wordt ook wel de U-waarde genoemd en wordt per vierkante meter uitgedrukt. Een lagere U-waarde betekent dat er minder warmte door het raam verloren gaat. Dit betekent een besparing in uw energie kosten, en dan is een duurdere PVC raam met een lage U-waarde voordeliger op lang termijn.

Tegenwoordig wordt HR++ glas bijna overal in de ramen gebruikt. HR++ of hoog rendement dubbele beglazing biedt een betere isolatie dan de standaard dubbele beglazing. U betaalt dus tussen de 75 en 80 euro per vierkante meter voor hoogwaardige dubbele beglazing. De optie voor drievoudig hoogrendementsglas is ook beschikbaar. Dit kost weliswaar meer dan HR++ glas en moet op aangepaste raamprofielen geplaatst worden. HR+++ glas kost tussen de 115 en 120 euro per vierkante meter.

Ramen PVC Prijzen