Ramen Vervangen Kostprijs

Het kan zijn dat u op verschillende plaatsen in huis nieuwe ramen moet plaatsen. Soms komt dit doordat het raam beschadigd is en soms omdat het oude raam niet meer aan uw eisen voldoet. Wat de prijsklasse betreft zijn PVC ramen het goedkoopst, waarvan de prijs per vierkante meter ligt tussen de €200 en €400. Houten ramen zijn iets duurder, en kosten tussen de €300 en €500 per vierkante meter. Aluminium ramen zijn aan de duurdere kant, en kosten per vierkante meter liggen tussen de €600 en €800.



Een venster bestaat uit verschillende onderdelen en elk onderdeel moet worden geselecteerd. Het problematische deel is het frame, het glas en de accessoires. De keuzes die gemaakt moeten worden hebben betrekking op het framemateriaal, het type glas en de accessoires die je wenst. De eerste twee delen zijn relatief eenvoudig, maar de accessoires kunnen ontbreken. Accessoires verwijzen naar de delen van het raam, zoals handgrepen en verschillende soortgelijke sluitmechanismen.

Naast de kosten die gepaard gaan met raamcomponenten, moeten de ook ramen worden geplaatst. Dit laat je natuurlijk aan de experts over, maar er zijn ook loonkosten. Hoe meer arbeid, hoe hoger de arbeidskosten. Het plaatsen van één of meerdere ramen brengt ook kosten met zich mee, dus naast de installatie moet u ook rekening houden met de transportkosten die gemaakt worden bij het plaatsen van nieuwe ramen.

ramen vervangen kostprijs