Schuiframen Prijzen

Wanneer je thuis voor schuiframen kiest, kun je er zeker van zijn dat je met behoorlijk hoge kosten te maken krijgt. Dit omdat het meestal om grote ramen gaat, daarnaast is er een heel speciaal hang- en sluitwerk dat het schuifraam diefstalbestendig kan maken. Het schuifraam is dan ook een doordachte keuze. De kosten van schuiframen (inclusief montagekosten) liggen tussen de 2000 en 3600 euro.



Zelf de prijs bepalen

De kosten die u betaalt voor schuiframen hangt grotendeels van u af. Wij hebben voor u op een rijtje gezet hoe u zelf de prijs van het schuifraam kunt bepalen.

Hoe groot wil je je schuifraam hebben? Kies je voor een schuifraam en gebruik je deze gewoon als raam waarbij je de boven- of onderkant van het raam kunt losmaken om iets van binnen naar buiten door te laten, dan vallen de kosten mee. De afmeting van dit raam is vergelijkbaar met dat van gewone ramen. Als u echter kiest voor een groot schuifraam als doorgang naar het balkon, liggen de kosten hoger.

Welk scharnier en slot kiest u? Schuiframen zijn altijd voorzien van anti-diefstal hang- en sluitwerk. De veiligheid van uw ramen bepaalt de prijs. Het is natuurlijk heel verstandig om hierin niet gierig te zijn. Ik zou liever wat meer betalen  voor een veilige woning.

Welk materiaal kies je? U kunt een schuifraam kiezen uit meerdere materialen. Hout is nog steeds een klassieker. Dit materiaal is niet het goedkoopste,en heeft wel het meeste onderhoud nodig. U moet de houten schuiframen elke 5 tot 7 jaar schilderen. Schuiframen van kunststof zijn na 10 jaar meestal even mooi. Dit schuifraam is veel goedkoper dan hout en makkelijker te onderhouden. Aluminium schuiframen zijn het duurst. Het geeft je huis een moderne uitstraling en is nagenoeg onderhoudsvrij.

schuiframen prijzen