Uitstekende Ramen

Raam kaders die uit steken.

Heeft zo een kader invloed op de u-waarde van uw raam? Het is belangrijk om dit te begrijpen, omdat de isolatiewaarde van het raamprofiel de energieprestatie van de woning beïnvloedt.



De kwaliteit van de gekozen materialen en de opbouw van het kozijn leveren een belangrijke bijdrage aan de energieprestatie van de woning. Als u een energiezuinig huis wilt, is de juiste keuze van hoogwaardige ramen erg belangrijk. We hebben veel opties bekeken en rekening gehouden met energieprestaties.

Houten raamkozijn

Hout is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling en een goede isolatie qua temperatuur en geluid. De structuur, samenstelling en dikte van het houten kozijn bepalen de warmte-isolerende werking van het kozijn

Andere materialen kunnen eenvoudig op hout worden gelijmd of geschroefd. Daarnaast zijn houten ramen makkelijker luchtdicht te maken. PVC en aluminium ramen vergen meer ingrepen om ze luchtdicht te maken, wat natuurlijk duurder is.

PVC is lichter en makkelijker mee te werken dan massief hout of staal. Tegenwoordig zijn er nieuwe technieken om PVC-ramen beter te doen isoleren en luchtdicht te maken. Daardoor neemt hun  energieprestatie toe.

Met behulp van thermische onderbrekingen, of te wel “kamers” wordt een thermische buffer veroorzaakt. De koude lucht dringt niet tot de binnenkamers.

PVC is lichter en gemakkelijker te gebruiken dan massief hout of staal. Nu zijn er nieuwe technologieën die PVC-ramen beter kunnen isoleren en afdichten. Dit verbetert hun energieprestaties.

De thermische buffer wordt gecreëerd met behulp van thermische onderbrekingen of "holtes". Koude lucht komt de binnenruimte niet binnen.

Het is ook geschikt voor lage-energiewoningen, maar er moet speciale aandacht worden besteed aan de luchtdichtheid van de profielen. De openingen en verbindingen zijn bedekt met rubber of afgedicht met rubber of siliconen.

Uitstekende ramen