Prijs Aluminium Raam

Wat is de prijs van aluminium ramen?

Door het productieproces en de inkoopprijs van materialen is de kostprijs van aluminium raamprofielen hoger dan die van kunststof of houten profielen. Voor een vast kozijn van één vierkante meter moet u uitgaan van een gemiddelde kostprijs tussen de 250 en 350 euro.

Handige draai-kiepramen zijn iets duurder. De gemiddelde prijs ligt tussen de 400 en 500 euro. Raamprofielen op maat zijn meestal duurder, maar je kunt er zeker van zijn dat alles perfect past. Bekijk de prijslijst van alle gemiddelde prijzen.



Hoe aluminium ramen onderhouden?

Aluminium heeft weinig onderhoud nodig. Schoonmaken is bijna niet nodig, omdat geanodiseerd aluminium geen statische elektriciteit heeft. Hierdoor trekt het geen stof of ander vuil aan. Hierdoor duurt het langer voordat het kozijn mooi is en maak je hem minder vaak schoon. Maak ze af en toe schoon met een zachte doek en warm water.

Er zijn geen reinigingsmiddelen nodig, vooral bijtende of schurende middelen. Deze hebben invloed op het materiaal. Maak ook direct de afvoer schoon voor een goede afvoer. Gebruik vetvrij smeermiddel om raambeslag en scharnieren te smeren.

 

Aluminium raamkozijn isolatie

De isolatiewaarde van aluminium wordt weergegeven door de U-waarde. De U-waarde is iets lager dan die van kunststof of hout. Gemiddeld ligt de isolatiewaarde tussen 2,4 en 1,8 W/m²K. Er kunnen echter ook ramen worden voorzien met een gemiddelde thermische isolatiewaarde verhoogd met 1,4 W/m²K.

Een raamprofiel met deze waarde zal echter duurder zijn. De warmte-isolerende werking van aluminium ramen hangt niet alleen af van het profiel, maar ook van een groot deel van het glaspaneel. Kies daarom altijd voor hoogrendementsglas, zoals HR+ of HR++. Dit soort isolatieglas heeft een goed warmte-isolerend effect en kan warmteverlies voorkomen.

prijs aluminium raam