Ramen En Deuren Goedkoop

Budget deuren en ramen

Wat is de prijs van deuren en ramen? Uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van vele factoren: materiaal, glassoort, afwerking, maat etc. We zullen u helpen enkele bruikbare schattingen te maken. Ook onze budget indicatoren komen goed van pas!

Nieuwbouw en renovatie budget

Gemiddeld nemen nieuwe deuren en ramen 7,5% tot 10% van de totale woningbouwkosten (inclusief btw en montage) voor hun rekening. Bouwgrond is uiteraard niet inbegrepen.

Als u van plan bent om te verbouwen, is de verhouding totaal anders. Nieuwe deuren en ramen zijn meestal de grootste kostenpost, goed voor ongeveer 70% van het totale budget. Wellicht kunt u rekenen op een aantal verbouwingskosten.

Deur en raam prijs

Het spreekt voor zich dat de totaalprijs sterk varieert, afhankelijk van uw wensen. Zo zijn de nieuwe ramen van een rijwoning kleiner dan de investering van een vrijstaande woning.

Materiaal is ook erg belangrijk. PVC is de goedkoopste optie, gevolgd door hout en aluminium. Als u dus een rijtjeshuis heeft en voor PVC kiest, zijn de kosten die u betaalt veel goedkoper dan een groot vrijstaand huis met aluminium ramen.

Venstertype:

Het benodigde budget is ook afhankelijk van het type raam dat je kiest. Zo zijn de kosten van vaste ramen lager dan die van draaikiepramen en schuiframen. Hoge kwaliteit is meestal wat duurder, maar de levensduur van deuren en ramen is langer...ramen en deuren goedkoop