Nieuwe Ramen Kosten

Hoeveel kosten nieuwe ramen eigenlijk?

Wanneer u besluit de ruiten te vervangen, bent u natuurlijk benieuwd wat dit allemaal gaat kosten. Het is niet zo gemakkelijk om deze vraag te beantwoorden. De gemiddelde prijzen van nieuwe ramen hangen af van verschillende factoren; de grootte, het materiaal en het mechanisme van het raam dat u wilt. Het veranderen van het venster terwijl u het frame verandert, zal u veel werk met zich meebrengen en u hoeft de raam zetter maar één keer te vragen dit werk voor u te doen. Hierdoor zijn uw arbeidskosten lager dan wanneer alle onderdelen afzonderlijk worden uitgevoerd. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal dat voor het frame is gebruikt. In alle gevallen zijn we uitgegaan van HR++ glas, en de prijs is inclusief arbeid en btw.

U moet eerst de grootte van het raam in vierkante meters berekenen. De prijs van een kunststof raam ligt tussen de 700 en 800 euro per vierkante meter. Kies je voor houten ramen, dan ben je tussen de 750 en 900 euro per vierkante meter kwijt. Aluminium ramen zijn het duurst, de kosten per vierkante meter liggen tussen de 800 en 950 euro.

Als je technisch aangelegd bent. Ben je technisch aangelegd en heb je ervaring met het plaatsen van ramen? U kunt er in dit geval voor kiezen om de ramen af fabriek los te bestellen en vervolgens zelf in het kozijn te plaatsen.



nieuwe ramen kosten