Nieuwe Ramen Steken

In welke (ver)bouwfase heb je de nieuwe ramen geplaatst?

Bouwen of renoveren om uw droomhuis tot leven te brengen. U droomt van uw toekomstige woning. Je ziet jezelf er al bijna wonen, een feestje geven of gewoon lekker op de bank zitten.

Om deze droom waar te maken, gaat u best gestructureerd te werk. Hieronder bespreken we de stappen die komen kijken bij de aanschaf van een nieuw raam. 

Nieuwe ramen: tijdschema voor bouw of renovatie

Wanneer past de voorbereiding en plaatsing van nieuwe ramen het beste in uw bouwschema?

Fase 1: Structurele werkzaamheden

De opbouw, robuustheid en fundering van uw woning wordt gerealiseerd of heroverwogen. Dit betekent funderingen leggen, riolering aanpassen, isolatie aanbrengen, etc.

Fase 2: Dak- en buitenschrijnwerk

Een stap dichter bij het droomhuis. Het project is gevorderd en er wordt al gewerkt aan het dak en het buitenschrijnwerk.

Zodra de vensterbank klaar is, worden de technische metingen van de deuren en ramen gepland. Deze meting vormt de basis van de uiteindelijke reeks ramen.

Nieuwe ramen dient u binnen 9 tot 12 weken na het plaatsen van de bestelling te plaatsen. Wij stellen voor dat het dak dan klaar is. Deze wachttijd zal overigens variëren, afhankelijk van de situatie en complexiteit van de bestelling.

De derde fase: technologie en voltooiing

Daarnaast heb je het liefst elektriciteit, water en verwarming in huis. Nu afwerken, samen met stucwerk en vloeren. Dan komt de interieurdecoratie (kast, binnendeur, keuken, enz.).nieuwe ramen steken