Vensters En Deuren

Deuren en ramen: veiligheid

Deuren en ramen moeten goed beveiligd zijn. Dit is vooral belangrijk aan de achterkant van het huis, aangezien 80% van de diefstallen daar plaatsvindt. Weet je, zonder basisbeveiliging zijn elektronische alarmsystemen nutteloos.

Buitendeuren met bont sloten, zoals die voor binnendeuren worden gebruikt, zijn onmogelijk. Het cilinderslot is een must! Een goed slot moet een grendel hebben (het bewegende deel van het slot beweegt zijwaarts in de sluitplaat) om minimaal 20 mm te openen. Bij betere sloten versterken stalen pinnen de tong.

Om te voorkomen dat dieven uit het cilindermechanisme boren, zijn in betere cilinders interne stalen pennen geïnstalleerd. Zorg ervoor dat de afstand van de cilinder tot de deur niet groter is dan 2 mm, anders kan het slot met een tang worden verbroken.

Vaste ramen zijn de veiligste, goedkoopste en meest geluiddichte ramen. Ramen die je kunt openen zijn voorzien van afsluitbare raamkrukken, liefst met anti-boor beveiliging. Paddestoelvormige ribbels hebben de voorkeur, door hun vorm kun je beter haken en zijn moeilijker op te tillen. Hoe groter het aantal nokken, hoe veiliger het is. U kunt de ramen ook uitrusten met extra vaste sloten. Esthetisch niet zo interessant, maar wel veilig. De accessoire vergrendeling maakt het raam veiliger en voorkomt dat het wordt geopend.



vensters en deuren