Ramen & Deuren

Ramen en deuren

De deuren en ramen in huis kunnen voor een lange tijd worden gebruikt. Als je het goed onderhoudt, kun je er zeker een paar decennia of zelfs langer op rekenen. Op een gegeven moment moeten ze worden vervangen. Dit is een grote investering en mensen lenen vaak geld van banken. Daarom is dit een project dat niet lichtvaardig moet worden opgevat. Om teleurstelling te voorkomen, moet je goed voorbereid zijn.

Waarom nieuwe deuren en ramen plaatsen?

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kiezen om deuren en ramen te installeren. Het is onmogelijk om ze hier allemaal op te sommen, maar meestal spelen de volgende factoren een rol:

Bespaar energiekosten. Aangezien de isolatiewaarde veel beter is, ziet u deze investering terug in uw energierekening. Ongeveer tweederde van de energierekening is inclusief stookkosten.

Kies ramen met de juiste isolatiewaarde. (HR++ is goed, HR+++ is meestal onnodig en duur). Minder energie verbruiken is ook goed voor het milieu. (Verminder de uitstoot van kooldioxide)

De huidige deuren en ramen zijn verrot en moeten dringend vervangen worden. Nu is het tijd om actie te ondernemen.

Door te kiezen voor verschillende kleuren verf of ramen van verschillende materialen (misschien PVC met houtnerfstructuur), ziet het huis er weer als nieuw uit? Zolang de deuren en ramen maar passen bij uw woningtype. Het kan ook zijn dat de huidige deuren en ramen nog voldoen, maar ze zien er te ouderwets uit. Dit kan ook de reden zijn om nieuwe deuren en ramen te plaatsen.

Het verhoogt de waarde van uw huis. Aangezien het huis mogelijk verkocht wordt, is het vervangen van de deuren en ramen een goede investering.

Laten we ook het veiligheidsaspect niet vergeten. Nieuwe deuren en ramen met de nodige veiligheidssloten (3-punts, 5-punts slot) bieden een grotere barrière voor potentiële dieven dan oude deuren en ramen die al 50 jaar worden gebruiktramen & deuren