Pvc Raam Prijs

Vaste PVC-ramen

Het vaste raam bestaat uit slechts één vast raamprofiel met een glazen raam. Dergelijke ramen zijn licht in gewicht, waardoor ze sneller kunnen worden geïnstalleerd dan openslaande ramen. Het voordeel van vaste ramen is dat ze anti-diefstal zijn omdat ze geen draai- of kantelfunctie of bijbehorende scharnieren hebben. Nadeel is dat ze niet open kunnen, de ventilatie beperkt is en je ze niet van binnenuit kunt schoonmaken. Dergelijke deuren en ramen worden meestal binnenshuis of op de buitenmuren van de begane grond geïnstalleerd.

Voor kleine afmetingen wordt vast buitenschrijnwerk uit één stuk geïnstalleerd. Als er grote ramen moeten worden geplaatst, worden tussenprofielen (tussenstukken) gebruikt om de afmeting van het glas te beperken. Glas dat te groot is, is moeilijker te vervoeren en te plaatsen.

Geglazuurd

In vaste PVC-ramen kunnen veel soorten glas worden geplaatst. U kunt kiezen voor enkellaags, dubbellaags of drielaags glas. Meestal gaat het om isolatieglas of hoogrendementsglas. De opbouw van het profiel en het type glas bepalen de totale Uw-waarde. Om te voldoen aan de huidige energieregelgeving kunt u het beste uitgaan van een totaal maximum van 1,5 W/m²K.

Prijs vaste PVC ramen

Over het algemeen zijn vaste PVC-ramen 50% goedkoper dan open ramen.

De prijs van een vast kunststof raam hangt af van de maatvoering, glassoort, kleur, of je deze zelf plaatst en of je voor een ventilatierooster moet zorgen. In onderstaande tabel kunt u enkele richtprijzen raadplegen. Coating: Ug-waarde is minder dan 1,2 W/m²K.pvc raam prijs