Prijsverschil Pvc Of Aluminium Ramen

Kiezen voor PVC of aluminium ramen?

Zowel PVC- als aluminium ramen worden steeds populairder dan klassieke houten ramen. Dit is niet verwonderlijk, want zowel PVC als aluminium zijn lichtechte en slijtvaste materialen en vragen weinig onderhoud. Maar wat is het verschil, is het beter om te kiezen voor PVC of aluminium ramen?

Het prijsverschil tussen PVC en aluminium ramen

Als je PVC en aluminium op prijs vergelijkt, zul je zien dat PVC 10% tot 20% goedkoper is dan aluminium. Dit komt vooral omdat PVC als grondstof goedkoper is. Houd er rekening mee dat! Dit is meestal de regel. Dit kan variëren afhankelijk van het type profiel dat nodig is of de grootte van het raam.

Ook kunnen er grote kwaliteits- en prijsverschillen zijn tussen leveranciers of fabrikanten van PVC/aluminium profielen. Daarom is het een goed idee om verschillende verkopers om offertes te vragen. Zo kun je niet alleen een juiste vergelijking maken tussen PVC en aluminium, maar ook tussen verschillende fabrikanten van beide materialen. Via onze offerte pagina kunt u gratis offertes en suggesties op maat aanvragen bij erkende raam installateurs.

Het kwaliteitsverschil tussen PVC en aluminium

Qua kwaliteit en duurzaamheid is er bijna geen verschil tussen aluminium en PVC. Hoewel aluminium kan worden geraakt, geldt dit zelden voor ramen. Deze twee materialen zijn evenzeer toepasbaar en hebben vergelijkbare eigenschappen op het gebied van levensduur en onderhoud.prijsverschil pvc of aluminium ramen