Prijsverschil Aluminium Pvc Ramen

Wat is het verschil tussen PVC-ramen en aluminium ramen?

Aluminium en PVC zijn verreweg de meest populaire raam materialen, op hout na. Maar wat is het verschil tussen de twee? De kwaliteit van hoe? En isolatiewaarde? We zetten aluminium en PVC naast elkaar.

De feel en look van aluminium en PVC

PVC is een soort kunststof, meestal met structuur- of houtnerffolie, dat wordt gebruikt voor ramen. Zo ontstaat er een echt houten of moderne uitstraling. PVC ramen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bovendien behoudt het profiel zijn kleurechtheid. Zo zien uw ramen er de komende jaren weer als nieuw uit.

Aluminium ramen hebben normaliter een strakker en dunner profiel dan PVC. Ook is aluminium van nature sterker dan PVC. Hierdoor kan het glasoppervlak van het raam groter zijn. De verstekhoeken van aluminium profielen zijn gladder en bij gebruik van PVC zie je altijd een klein lasnaadje. Aluminium profielen zijn te verkrijgen in alle RAL-kleuren, PVC profielen niet. Belangrijke opmerking: Om roest onder de verflaag weg te werken, kiest u best een fabrikant die het aluminium profiel standaard vooranodiseert. Op deze manier kan het raam zelfs na enkele jaren zijn oorspronkelijke kleur behouden. Profel scoorde in de laktest hoger dan alle andere fabrikanten.

Prijsverschil

PVC is 30% goedkoper dan aluminium ramen.



prijsverschil aluminium pvc ramen