Hoe Een Raam Plaatsen

Windows installeren: stap voor stap

Anker of schroef

Wordt er gebruik gemaakt van schroeven of ankers bij het bevestigen van ramen? De meest gebruikelijke methode is het gebruik van ankerpunten.

Als u massieve wanden gebruikt, worden schroeven aanbevolen. De ankerbout wordt gebruikt voor de spouwmuur.

Zet de ramen waterpas

Plaats het raam op de houten balken tot aan de bovenzijde van de latei. Gebruik houten wiggen om de ramen volledig en perfect waterpas te stellen. Schroef de ankerbouten aan de zijkanten van het frame. Deze moeten stevig aan de muur worden bevestigd.

Vouw het anker in een hoek van 90°. Gebruik speciale framepluggen. Boor gaten in kozijnen en muren. Het is voldoende om elke 30 tot 40 cm één schroef vast te draaien. Gebruik sneldrogend cement om het anker te bevestigen.

 

Geïsoleerde ramen

Denk eraan dat de voegen tussen de ramen en de binnenmuren goed moeten worden afgedicht. Vergeet ook niet om isolatiemateriaal te gebruiken tussen de aansluitvoeg en het raam.

Polyurethaanschuim is een uitstekend warmte- en geluidsisolerend materiaal. Wanneer u PUR-schuim als isolatiemateriaal gebruikt, dient u het raamprofiel goed te beschermen.Pur kan ervoor zorgen dat vlekken moeilijk te verwijderen zijn. Vul de opening tussen het frame en de muur met isolatiemateriaal.

 

Gebruik niet te veel schuim tegelijk, want het kenmerk van de isolator is dat hij heel veel uitzet. Laat het schuim drogen en schraap vervolgens het verharde  overtollige schuim weg. 

 

Organiseer het venster

Werk het kozijn af met siliconen en dicht de ramen af. Breng een laag siliconen aan op de vensterbank en de rest van het raamkozijn voor een goede afdichting



hoe een raam plaatsen