Pvc Ramen Of Aluminium

Voor- en nadelen: aluminium ramen of PVC ramen?

Tegenwoordig kiezen nog maar weinig mensen voor houten raamprofielen. De moeilijke keuze tussen PVC en aluminium bestaat nog steeds. PVC blijft een imago dragen dat minder slijtvast en kleurvast is. Aan de andere kant is de prijs van aluminium hoger.

Voordelen van aluminium

Duurzame

Aluminium is 100% recyclebaar met behoud van zijn eigenschappen. Aluminium van "oude" raamprofielen wordt gebruikt om nieuwe aluminium profielen te maken. Dit enorme voordeel van aluminium heeft een dubbele positieve impact op het milieu. Enerzijds kost dit recyclingproces minder energie dan de productie van nieuw aluminium, anderzijds hoeven er minder basismaterialen (bauxiet) gebruikt te worden.

Sterk materiaal

Het basismateriaal aluminium is een sterk metaal. Dit maakt het mogelijk om grote en/of complexe systemen te vervaardigen die aan de hoogste belastingen voldoen. Met kleine aanpassingen kan er ook een anti-diefstal systeem gemaakt worden.

in stand houden

Hetzelfde product kan worden gebruikt om ramen en glas tegelijkertijd te reinigen. U hoeft dus geen extra producten aan te schaffen en bespaart tijd.

 

Voordelen van PVC

Op basis van dezelfde kwaliteitseisen bieden PVC-deuren en -ramen de meest gunstige prijzen. Of het nu gaat om nieuwbouw, een verbouwing, een villa, een fermette of een herenhuis: PVC kan altijd. Let op: neem geen beslissing alleen op basis van prijs, maar vraag om referentiemateriaal en raadpleeg alleen erkende professionele bedrijven.

Kleur en vorm

PVC-ramen kunnen kleurcoatings en/of hoogwaardige kleurfolies hebben, ze kunnen bijvoorbeeld houtnerfontwerpen nabootsen. De garantie is hetzelfde als voor hout en aluminium. Boogramen, designstijl of parochiestijl zijn allemaal mogelijk.

In stand houden

Hetzelfde product kan worden gebruikt om ramen en glas tegelijkertijd te reinigen. U hoeft dus geen extra producten aan te schaffen en bespaart tijd.

 pvc ramen of aluminium