Offerte Pvc Ramen

Qua prijs is PVC de belangrijkste concurrent van hout als raammateriaal. Daarom zie je vaak PVC-ramen, of het nu nieuwbouw of renovatie betreft.

Vergeleken met decennia geleden zijn de kleurvastheid en kwaliteit van de gebruikte kunststoffen verbeterd. PVC dat voor deuren en ramen wordt gebruikt, kan ook patronen hebben, zoals houtnerf, om de ramen het uiterlijk te geven van geverfde houten ramen.

Kenmerken van PVC-ramen

Het configuratiebestand is opgedeeld in meerdere kamers (2 tot meerdere (8!) kamers). Verschillende kamers in het PVC-profiel zorgen voor thermische onderbreking. De lucht in de kamer vormt een buffer om de warmteoverdracht te verminderen, waardoor warmteverlies wordt verminderd.

Meestal is het profiel in een van de kamers versterkt met metaal of polyamide. Hierdoor zijn grotere maten mogelijk. Polyamidewapening verhoogt de isolatiewaarde van PVC-profielen.

Door drie glaslagen te combineren voor bijvoorbeeld lage-energiewoningen en passiefhuizen, moet extra aandacht worden besteed aan de sterkte van de opening. Hoe meer glaspanelen in het profiel gebruikt worden (gelaagd, drielaags,...), hoe zwaarder het raam. Het gewicht van glas is hetzelfde als dat van gewapend beton. Door het gewicht van het glas vervormt het profiel, waardoor bijvoorbeeld de opening van een deur of raam kan doorzakken. U kunt dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat het profiel betere en sterkere hoekverbindingen heeft en de scharnieren sterker zijn of meer scharnieren gebruiken.

Vraag de exacte prijs van uw PVC ramen op

Bent u op zoek naar een offerte die rekening houdt met uw wensen? Maak dan een afspraak met ons.



offerte pvc ramen